Αφήστε την πόρτα ανοιχτή για τους ράμπο της Εφορίας!

Ότι νόμο και να περάσουν, το «Nammos» και οι θιασώτες του απολαμβάνουν και θα απολαμβάνουν πάντα μία ιδιότυπη φορολογική ασυλία. Οι πύλες του κλαμπ θα είναι πάντα ερμητικά κλειστές για τους λειτουργούς της εφορίας, που θα αναζητήσουν αποδείξεις κι άλλα τέτοια ποταπά πειστήρια των φορολογικών εγκλημάτων που συντελούνται συνοδεία σαμπάνιας!

Στο νέο Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, που περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, δίνει το δικαίωμα στον έφορο να πραγματοποιεί ελέγχους όχι μόνο στα μαγαζιά και στις επιχειρήσεις των φορολογουμένων αλλά ακόμη και στα …σπίτια τους! Συγκεκριμένα, στο άρθρο 25 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών το οποίο φέρει τον ευφάνταστο τίτλο «είσοδος σε εγκαταστάσεις», περιλαμβάνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί ο ελεγκτής να εισέλθει ακόμη και στις κατοικίες.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται οτι ο επιτόπιος φορολογικός έλεγχος διενεργείται στις εγκαταστάσεις του φορολογούμενου κατά το επίσημο ωράριο λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης. Η είσοδος στην κατοικία Η Φορολογική Διοίκηση δύναται να διενεργεί επιτόπιο φορολογικό έλεγχο και εκτός του επίσημου ωραρίου εργασίας εφόσον απαιτείται από το είδος των δραστηριοτήτων του φορολογούμενου.

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να γίνεται ειδική μνεία στην εντολή φορολογικού ελέγχου. Πού ήταν λοιπόν οι ράμπο του κ. Θεοχάρη όταν έπρεπε να πραγματοποιήσουν επιτόπιους φορολογικούς ελέγχους στο Ναό της φοροδιαφυγής, στο περιβόητο Nammos της Μυκόνου, ώστε να έχει να δώσει μία πειστική απάντηση στον ελληνικό λαό για την άνευ προηγουμένου πρόκληση στο νησί των ανέμων.

Την ώρα που ο ελληνικό λαός προσπαθεί απεγνωσμένα να συνέλθει από το σοκ των βάρβαρων μέτρων, κάποιοι εξακολουθούν να έχουν στο απυρόβλητο τους φοροφυγάδες. Και λέμε έτσι, γιατί αν ήθελαν να τους πιάσουν, έφτανε μόνο μία βόλτα στο περιβόητο Nammos για να ελέγξει και να βεβαιώσει τα δέοντα πρόστιμα στους φοροπαραβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το lykavitos.gr, στην περίπτωση κατά την οποία το κλιμάκιο του ΣΔΟΙΕ έκανε ουσιωδώς τη δουλειά του θα διαπίστωνε:

1) Ότι ο ιδιοκτήτης του περιβόητου Nammos, Ζαννής Φραντζέσκος, χρωστάει εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο. Έπρεπε να συλληφθεί με τη διαδικασία

2)Το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έπρεπε να χτυπήσει αμέσως στα κομπιούτερ τα ΑΦΜ των διάφορων celebrities που παριστάνουν τους εφοπλιστές και τους επιχειρηματίες, για να ελέγξουν αν προτού δαπανήσουν 120.000 για ένα μπουκάλι σαμπάνια ήταν το ίδιο εντάξει και με τις φορολογικές του υποχρεώσεις.

Ίσως, το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ να έπρεπε να κάνει και μία στάση και στο καμαρίνι του πρωταγωνιστή της βραδιάς Αντώνη Ρέμο. Για καλό και για κακό.

Βέβαια, οι ράμπο του Θεοχάρη δε θα παραλείψουν να κάνουν το απαραίτητο «ντου» στα σπίτια των φορολογούμενων. Άλλωστε, προτιμούν να ξεζουμίζουν τους συνεπείς φορολογούμενους μέχρι να ματώσουν… Μάλιστα, επεκτείνουν το μέτρο του τρόμου ακόμη και μέσα στα σπίτια του κόσμου!

 

Danioliptes.gr