Μπαίνουν στο σπίτι μας και εμείς θα μείνουμε αμέτοχοι;

Τις τελευταίες μέρες ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και το τι ακριβώς ζητάει από τον έλληνα φορολογούμενο. Το να επιβάλει το υπουργείο οικονομικών 26 φόρους σε κάθε οικογένεια μέσα σε έξι μήνες δείχνει αν μη τι άλλο ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις συνεχιζόμενες απαιτήσεις της τρόικας.

Το γεγονός ότι ζητούν από τους φορολογούμενους να δηλώσουν ακόμα και το ποσό που ξοδεύουν στο σουπερμάρκετ έχει εξαντλήσει την υπομονή εφοριακών και λογιστών οι οποίοι έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν μπορούν να βοηθήσουν πλέον τον κόσμο. 

Για να μην αναφερθούμε στην τεράστια κυβερνητική αποτυχία, εννοούμε το taxis-net φυσικά, το οποίο κάθε τρείς και λίγο φρακάρει και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες.
Από την άλλη πλευρά, οι δανειστές μας, δήλωσαν ρητά ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση στους φορολογούμενους για να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους την ίδια ώρα που πρέπει να υποβάλλουν δήλωση πάνω από τρία εκατομμύρια έλληνες! Πότε θα προλάβουν και πως θα μπορέσουν να συμπληρώσουν τον λαβύρινθο που λέγεται φορολογική δήλωση;

Και να σαν μην έφτανε αυτό, τώρα μας απειλούν ότι θα έρχονται για έλεγχο ακόμα και μέσα στο σπίτι μας! Ο νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών ,που κατατέθηκε χτές στην βουλή, δίνει το δικαίωμα στον έφορο να πραγματοποιεί ελέγχους όχι μόνο στα μαγαζιά και στις επιχειρήσεις των φορολογουμένων αλλά ακόμη και στα …σπίτια τους!

Συγκεκριμένα, το άρθρο 25 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών το οποίο φέρει τον τίτλο «είσοδος σε εγκαταστάσεις», αναφέρει ξεκάθαρα ότι:
«Ο οριζόμενος από τη Φορολογική Διοίκηση, για τη διενέργεια του φορολογικού ελέγχου, υπάλληλος φέρει έγγραφη εντολή διενέργειας επιτόπιου φορολογικού ελέγχου, η οποία έχει εκδοθεί από το Γενικό Γραμματέα. Ο επιτόπιος φορολογικός έλεγχος διενεργείται στις εγκαταστάσεις του φορολογούμενου κατά το επίσημο ωράριο λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης. Η είσοδος στην κατοικία του φορολογούμενου επιτρέπεται μόνο με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα».

Έτσι απλά λοιπόν η βουλή θα δώσει την δυνατότητα στην εφορία να πραγματοποιεί ελέγχους μέσα στο σπίτι μας καταστρατηγώντας κάθε έννοια της ιδιωτικής μας ελευθερίας!
Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους φωστήρες του υπουργείου οικονομικών, που σκέφτονται βιώσιμες λύσεις για να στρωθεί ο δρόμος για την ανάπτυξη!
Στην Βουλγαρία ο κόσμος απέκλεισε για οκτώ ολόκληρες ώρες το κοινοβούλιο επειδή η κυβέρνηση τους τόλμησε να τους αυξήσει το ρεύμα!
Εμείς εδώ θα δεχόμαστε τον κάθε κουστουμάτο υπάλληλο μέσα στο σπίτι μας χωρίς καμία αντίρρηση. Ή μήπως μίλησε κανείς που σήμερα, 39 χρόνια από την επαναφορά της Δημοκρατίας, ο υπουργός προστασίας του πολίτη απαγόρεψε τις συναθροίσεις σε ορισμένους δρόμους της Αθήνας για λόγους δημόσιας ασφάλειας!
Συμβαίνουν καθημερινώς εξωπραγματικά πράγματα στην χώρα μας και εμείς επιλέγουμε τον δρόμο της αδιαφορίας και της προσωπικής εγκατάλειψης.
Ούτε οι εικόνες των ανθρώπων στην Ξάνθη που ψάχνουν στα σκουπίδια δεν μας συγκίνησε … Τι άλλο περιμένουμε πια;

Danioliptes.gr