Υγεία και μνημόνιο δεν πάνε μαζί στην Ελλάδα

Δεν επιτρέπονται οι καταλήψεις στα νοσοκομεία. Και οι απεργίες, χαροποιούν πολύ τον υπουργό υγείας μας, τον Άδωνι Γεωργιάδη, γιατί δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή. Έτσι δηλώνει ο υπουργός της καρδιάς μας, ο οποίος προφανώς αισθάνεται ότι το έργο του στον τομέα της υγείας είναι ήδη σπουδαίο, άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος διαμαρτυρίας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, δηλώνει ενοχλημένος από την νοοτροπία του Έλληνα ασθενή που «τρέχει στα νοσοκομεία χωρίς λόγο», ταλαιπωρώντας το προσωπικό που μπαίνει στο πρόγραμμα της κινητικότητας.
Όμως, ο «πιο μνημονιακός κι από τα μνημόνια» Άδωνις, που έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της υγείας, δέχτηκε χθες την απάντηση από το ρεπορτάζ του BBC, το οποίο αποκαλύπτει πτυχές μιας κοινωνίας που ούτε παροχές υγείας δέχεται, ούτε κοινωνική αλληλεγγύη.
«Έξι χρόνια κρίσης και άλλα τέσσερα σκληρής λιτότητας», έφεραν τους Έλληνες στο σημείο να καταφεύγουν στη φιλανθρωπία για να πάρουν τα απαραίτητα φάρμακα για την επιβίωσή τους. «Μνημονιακές πρακτικές», «μεταρρυθμίσεις» και περικοπές, οδηγούν την ελληνική κοινωνία αντιμέτωπη με ένα κράτος που τους γυρνά την πλάτη, θυσιάζοντας κάθε δικαίωμα στη ζωή και την ιατρική περίθαλψη στο βωμό των υποχωρήσεων απέναντι στην Τρόικα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας κατακλύζονται καθημερινά από ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, ανέργους και ανασφάλιστους, που καταφεύγουν στη λύση της φιλανθρωπίας. Γεγονός το οποίο, πρώην στέλεχος του υπουργείου υγείας χαρακτηρίζει ως «υγιές» στοιχείο μιας αλληλέγγυας κοινωνίας.
Λεφτά για την υγεία των Ελλήνων δεν υπάρχουν, η μέριμνα του κράτους από μηδαμινή έως ανύπαρκτη. Μια τέτοια εικόνα αποκάλυψε το χθεσινό ρεπορτάζ του BBC.
Για τους Έλληνες όμως δεν είναι παρά η πραγματικότητα, την οποία αντιμετωπίζουν καθημερινά. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα κάνει διακοπές φέτος, και η πόρτα του γραφείου του θα είναι ανοικτή για οποιονδήποτε θελήσει να έρθει σε επαφή μαζί του.
Την ίδια ώρα λοιπόν που οι … πόρτες κάποιων υπουργείων παραμένουν ανοιχτές το ¼ των ελληνικών νοικοκυριών έχει βυθιστεί μέσα σε μια ατέλειωτη ύφεση καθώς δεν έχουν το παραμικρό εισόδημα και δεν μπορούν στην κυριολεξία να ζήσουν!
Όταν τα κοινωνικά ιατρεία στην Ελλάδα αυξάνονται και πληθύνονται, πάνω από 40 σε όλη την χώρα, όταν το ίδιο το «κοινωνικό» κράτος στέλνει τα χρέη ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν στην εφορία, και όταν μια ολόκληρη κυβέρνηση κρέμεται από την απόφαση κάποιου euro group δεν γίνεται να προκαλούν με τέτοιο χυδαίο τρόπο κάποιοι υπουργοί το κοινό αίσθημα. Όταν έρθει η στιγμή να αντιδράσει ο κόσμος θα περάσει πρώτα από τα υπουργεία με … ανοιχτές πόρτες.

Μην μας βάζετε ιδέες και μην μας προκαλείται κυριε Γεωργιαδη… Η υπομονή έχει και τα όρια της!

Danioliptes.gr