Κυβέρνηση και Τρόικα ή κυβέρνηση Τρόικας;

Αυτό που φωνάζουμε όλοι σε αυτή την «δημοκρατική» χώρα που ζούμε το παραδέχτηκε επιτέλους και στέλεχος της κυβέρνησης! Συγκεκριμένα χθες, στην βουλή ο υφυπουργός παιδείας Συμεών Κεδίκογλου δήλωσε ευθαρσώς ότι η κυβέρνηση νομοθετεί με εντολή και απαίτηση της τρόικας! 

Η τροπολογία για τη διαθεσιμότητα μπήκε στο νομοσχέδιο κατ’ απαίτηση της τρόικας» είπε ο κ. Κεδίκογλου προκαλώντας την αντίδραση του προεδρεύοντος Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος είπε: «Το προεδρείο εκφράζει την έκπληξή του γι’ αυτά που ακούει».

Δεν καταλαβαίνουμε βέβαια, γιατί προκάλεσε τόση έκπληξη στον κύριο Δραγασάκη αυτή η δήλωση, αφού είναι κοινό μυστικό ανάμεσα στους βουλευτές και στον κόσμο ποιος παίρνει τις αποφάσεις σε αυτή την χώρα. 
Τρανό παράδειγμα; Κάτι ψέλλισε ο κύριος Σόιμπλε ότι δεν θα δοθεί η δόση των 4 δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα και πάγωσε ολόκληρη η κυβέρνηση! Βέβαια, μετά που όλα έφτιαξαν, τα χαμόγελα περίσσευαν στο οικονομικό επιτελείο που μιλούσε για μια ακόμη επιτυχία! Και ας δώσουμε τα μισά από την δόση πίσω στους εταίρους μας… Είναι η ορθή λογική της κυβέρνησης μην ταράζεστε…
Το νέο φορολογικό που ψηφίστηκε, ήταν ανάμεσα στα 22 προαπαιτούμενα για την δόση, δημιούργησε τις συνθήκες για την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, με αντάλλαγμα ακόμη περισσότερη βοήθεια με το σταγονόμετρο για την Ελλάδα από τους διεθνείς πιστωτές. ( Σύμφωνα με την μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας μέχρι τον Δεκέμβριο θα πρέπει να έχουν βρεθεί 14.500 δημόσιοι υπάλληλοι που θα βρεθούν εκτός Δημοσίου).
Έτσι προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, εκτελώντας εντολές που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι στάχτη και μπούλμπερη!
Οι δημοκρατικές διαδικασίες συνεχίζονται με τον πρωθυπουργό να προειδοποιεί τους αντάρτες βουλευτές ότι εάν τολμήσουν να καταψηφίσουν κάποιο άρθρο από τα επόμενα κρίσιμα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στην βουλή, τότε θα ανοίξουν τον δρόμο για την διαγραφή τους. Μια ακόμα προσπάθεια φίμωσης του ελληνικού λαού στέφεται με επιτυχία, αφού οι βουλευτές αποτελούν υποτίθεται την φωνή του κόσμου στο κοινοβούλιο!
Μετά από τα μπάνια του λαού … θα μας κρατήσει συντροφιά τον χειμώνα και το τέταρτο μνημόνιο, γιατί οι επόμενες δόσεις που θα έρθουν στην Ελλάδα θα έχουν ακριβό αντίτιμο εις βάρος του κόσμου, για πολλοστή φορά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» οι στόχοι της κυβέρνησης είναι οι εξής :
• Να μειώσει ή ακόμη και να καταργήσει τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων
• Παραμένουν οι στόχοι για 4.000 απολύσεις και 25.000 διαθεσιμότητες έως το τέλος του έτους
• Τον Σεπτέμβριο θα προσδιοριστούν τα κριτήρια αξιολόγησης για να έρθουν οι απολύσεις
• Ορίζεται ότι η Eurobank θα πωληθεί σε διεθνή στρατηγικό επενδυτή
• Θα προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις λιμανιών, η απελευθέρωση των ΚΤΕΛ και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
• Διατηρείται το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω ΔΕΗ και το 2014
• Σε κινητικότητα 25.000 εργαζόμενοι από το Δημόσιο.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το απεχθές χαράτσι που μας τσάκισε στην κυριολεξία θα συνεχίσει να εισπράττεται από την ΔΕΗ και το 2014. Βέβαια το ζήτημα είναι αν θα έχουμε σπίτι, για να δικαιολογήσουμε το χαράτσι καθώς ανάμεσα στα ληξιπρόθεσμα χρέη της εφορίας και την άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας οι επιλογές μας θα είναι περιορισμένες!
Τι άλλο πρέπει να υποστούμε για να τελειώνουμε με αυτούς τους «αριστοκράτες» βουλευτές που απολαμβάνουν ανενόχλητοι μηνιαία προνόμια που ξεπερνούν τα 20.000 ευρώ;

 

Δείτε τη δήλωση Κεδίκογλου στη Βουλή στο βίντεο παρακάτω:

 

{youtube}60A3XdZ9XNM{/youtube}

Danioliptes.gr