Συνέντευξη των δικηγόρων του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Σ. Σιδερά και Α. Παναγκασίδου στο Εγνατία TV

 

Με το ρόλο του Συνηγόρου του Πολίτη και των καταναλωτικών οργανώσεων ξεκίνησε η εκπομπή του Γ. Πηλίτσου «Οικονομία & Αντιθέσεις» στο Εγνατία TVμε καλεσμένες τις δικηγόρους, συνεργάτες του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Σοφία Σιδερά και Αναστασία Παναγκασίδου.

Στη συνέχεια η συζήτηση στο στούντιο του Εγνατία TV, επικεντρώθηκε στις τροποποιήσεις του Ν. 3869/2010, αλλά και στην επικείμενη αναστολή της απαγόρευσης των πλειστηριασμών α’ κατοικίας από 1.1.2014.

«Να μη φοβάστε την αντιπαράθεση με τις τράπεζες. Εκτός από το Ν. 3869/2010, ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος διαθέτει τα κατάλληλα όπλα ώστε να στέλνει τις τράπεζες στα δικαστήρια για τις άκυρες τραπεζικές συμβάσεις.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Αναστασία Παναγκασίδου απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια που χορηγήθηκαν με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε παλιννοστούντες μετά το 1999. Ανέπτυξε το αδιέξοδο των ανθρώπων αυτών, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να αποπληρώσουν το δάνειο τους και για αυτό ασκούνται ποινικές διώξεις εις βάρος τους καθώς τα δάνεια έχουν γίνει με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Να σημειωθεί ότι με το Ν. 3349/2012, καταργήθηκε η χορήγηση των συντάξεων σε υπερήλικες ανασφάλιστους παλιννοστούντες ύψους περίπου 330 ευρώ.

Στο ίδιο αδιέξοδο, πιθανότατα να βρεθούν σύντομα κι οι σεισμοπαθείς των Γρεβενών, οι πυρόπληκτοι της Εύβοιας και οι ρομά που έχουν, επίσης, λάβει δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Στο τραπέζι της συζήτησης ετέθησαν οι τρομοκρατικές πρακτικές των εισπρακτικών εταιριών εις βάρος του δανειολήπτη αλλά και την παραβίαση των προσωρινών διαταγών από την πλευρά των τραπεζών.

Ο επίλογος της εκπομπής αφιερώθηκε στην κατάθεση ερωτημάτων από την μεριά των τηλεθεατών στα οποία απάντησαν οι δικηγόροι του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Σ. Σιδερά και Α. Παναγκασίδου.

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Οικονομία & Αντιθέσεις» που προβλήθηκε στο Εγνατία TV την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013 στα βίντεο που ακολουθούν.

 

{youtube}GPdEsrkZ_uE{/youtube}

{youtube}CAYWi1ioTdI{/youtube}

 

Danioliptes.gr