Το τέλος του παραμυθιού Σαμαρά – Βενιζέλου

H βία με την οποία αντιμετώπισε την Ελλάδα το eurogroup υπό την πίεση της Γερμανίας αποτελεί και το τέλος του παραμυθιού για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

 

Η αναβολή της προγραμματισμένης για χθες παρουσίαση της έκθεσης της Κομισιόν για την πορεία του δημοσιονομικού προγράμματος της Ελλάδος, επειδή έλειπαν 110 ονόματα από τη λίστα των προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, αφαιρεί κάθε έννοια ελληνικής κυβέρνησης. Είναι το τέλος του παραμυθιού για την κυβέρνηση, που δεν αντισταθμίζεται πλέον με θεαματικές συλλήψεις επωνύμων.

 

Η πολιτική προσβολή προς την κυβέρνηση και προς τον ελληνικό λαό ξεπερνάει την «απώλεια τμήματος της εθνικής κυριαρχίας» και μετατρέπει -στα μάτια ακόμη και των οπαδών της δικομματικής- την κυβέρνηση σε απλό ενεργούμενο του Βερολίνου.

 

Νωρίτερα αν και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Euroworking Group τόνισε ότι η Ελλάδα ικανοποίησε όλες τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, εκτός από μία. Πάντως, η μερίδα της δόσης των 2,4 δις. θα εκταμιευθεί τη Δευτέρα.

 

Αυτό το power game που ασκούν οι δανειστές είναι πολιτικά αφελές και κοινωνικά πολύ επικίνδυνο , δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας των νοικοκυριών.

 

Από τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς θεσμικών τομέων, που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο α΄ τρίμηνο εφέτος, το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά μειώθηκε κατά 6,2%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, από 30,9 δισ. ευρώ σε 29 δισ. ευρώ, δηλαδή έχασαν 1,9 δισ. ευρώ. Αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στη μείωση κατά 11,1% των αποδοχών των εργαζομένων και στη μείωση κατά 11,7% των κοινωνικών παροχών που εισπράττουν τα νοικοκυριά.

 

rizopoulospost