ypografew

 

Η έκρηξη των κόκκινων δανείων πρόκειται να χτυπήσει σαν χιονοστιβάδα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο, μετά από πίεση της τρόικας διαπίστωσε οτι οι διατάξεις που το μνημόνιο επιβάλλει, θα πέσουν κατά 1000% έξω στο θέμα των κόκκινων δανείων στις τράπεζες.

Κι αν κανείς πίστευε οτι η λύση που θα μπορούσε να δοθεί εδώ και τώρα θα ήταν πολιτική, θα διαψευστεί πλήρως γιατί η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα. Μόνο οι δανειστές αποφασίζουν και διατάζουν για το τι μέλλει γενέσθαι για αυτό το φλέγον ζήτημα. 

Σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, και μία ανάσα πριν την επανεκκίνηση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τα ελληνικά νοικοκυριά καλούνται να ανταπεξέλθουν παρά την άνευ προηγουμένου ύφεση, τη μείωση μισθών, την ανεργία, τις περικοπές στην υγεία και στο κράτος πρόνοιας. Υπέστησαν και τη μεγάλη μείωση της αξίας της όποιας περιουσίας είχαν σε ακίνητα ή ακόμα και τραπεζικές μετοχές.Δεν είναι δυνατόν να τους ζητείται να εξακολουθούν να πληρώνουν τα δάνεια με βάση της «παλιά τους» αξία και με βάση τους όρους του παρελθόντος.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό με ανυπολόγιστες ζημίες προς όλες τις κατευθύνσεις. Πέρα από τα ήδη «κόκκινα» δάνεια, τα περίπου 60 δισ. ευρώ που δεν εξυπηρετούνται για περισσότερες από 90 ημέρες, συσσωρεύονται σταθερά, δάνεια με μικρότερη καθυστέρηση. Περί τα 35 δισ. ευρώ ακόμη είναι καθυστερούμενα για πάνω από 30 ημέρες, κάτι που σημαίνει πρακτικά δύο δόσεις που δεν έχουν καταβληθεί εμπρόθεσμα.

Κι ενώ οι τράπεζες γνωρίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, εφευρίσκουν διάφορα τερτίπια για να βάλουν στο χέρι τα νοικοκυριά και να τους υποχρεώσουν να συνεχίσουν να πληρώνουν πάρα το γεγονός ότι βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής.

Υπάρχουν πολλές φωνές που μιλούν για πολιτική λύση του ζητήματος, πέραν των όποιων ρυθμίσεων τραπεζικού – λογιστικού χαρακτήρα προωθούνται.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι η ελεγκτική εταιρία – που διενήργησε τους ελέγχους προ της διενέργειας του PSIBlackRock, ξεκίνησε νέο γύρο ελέγχων στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών προκειμένου να εντοπίσουν τα όποια προβλήματα δημιουργούνται από τα «κόκκινα δάνεια» και τις τυχόν επιπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν στις κεφαλαιακές επάρκειες των τραπεζών.

Σε ένα απίστευτό αγώνα δρόμοι, οιρυθμίσεις των οφειλών πρέπει να έχουν δρομολογηθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και το αργότερο πριν από τη λήξη του Δεκεμβρίου. Μετά τους έλεγχους της Blackrock και σε συνεργασία με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οι τράπεζες θα έχουν καταλήξει στο νέο μοντέλο των ρυθμίσεων που θα πρέπει να ακολουθήσουν καθώς και στο μελλοντικό πλάνο διαχείρισης των ρυθμισμένων δανείων.

Το σημείο κλειδί της υπόθεσης Blackrock είναι οτι σύφωνα με το νέο σχέδιο, όλα τα δάνεια θα πρέπει να εμφανίζονται στα συστήματα των τραπεζών ότι εξυπηρετούνται ακόμη και με μικρές δόσεις αρκεί να καταβάλλονται εμπρόθεσμα.

Μία πολιτική λύση στο θέμα θεωρείται επιβεβλημένη, ωστόσο, στην χώρα που κυβερνούν οι τραπεζίτες, μέσω φίλων και κουμπάρων, είναι απίθανο να ληφθεί μία τέτοια πρωτοβουλία. Κι όχι γιατί δεν μπορούν μόνο, αλλά και γιατί δεν θέλουν…

Διότι ακόμη και δεν είχαμε εκχωρήσει την δικαιοδοσία να αποφασίζουν για το τι μέλλει γενέσθαι με τα δάνεια των Ελλήνων οι Έλληνες πολιτικοί δε θα μπορούσαν να διευθετήσουν το ζήτημα.

Το τραπεζικό σύστημα ελέγχει όλον τον κόσμο, ελέγχει και το πολιτικό σύστημα, έλεγε ο Κ. Βελόπουλος στη Βουλή το 2011 και συνέχιζε οτι τα μεγάλα κόμματα είναι χρεωκοπημένα, χρεωμένα στους τραπεζίτες!

Η μόνη φορά που ακούστηκε αυτή η αλήθεια στο ελληνικό Κοινοβούλιο!

Δείτε το βίντεο

 

 

{youtube}iS835TiUm8k{/youtube}

 

 

Κι όπως επισημαίνει πολύ χαρακτηριστικά το Olympia.gr, σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο… Σαμαράς, Προβόπουλος, Στουρνάρας υπογράφουν. Κοινώς, έχουμε δημοκρατία κατά 30%. Μοναρχία Σημίτη κατά 30%(μέσω του Γ. Στουρνάρα) και Προβοπουλαρχία κατά 40%. Game Over.

Με την υπογραφή τους στο παρακάτω κείμενο ντοκουμέντο οι τρεις τους «κυβερνώντες» παρακαλούν να τους δοθεί η δόση με όποιο αντάλλαγμα. Από αυτούς περιμένουμε να βρουν λύση;

 

Δείτε:

ypografew

 

Ολόκληρο το έγγραφο δείτε το εδώ

 

Danioliptes.gr

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.