Το πάρτυ δεν σταματά! Για τους τραπεζίτες

Τι κι αν οι διαταγές πληρωμών και οι πλειστηριασμοί πέφτουν βροχή εις βάρος των Ελλήνων δανειοληπτών, τι κι αν οι τράπεζες έχουν μπει στο στόχαστρο των ελέγχων της Blackrock, το πάρτυ των τραπεζιτών με το ζεστό χρήμα από τον κρατικό κορβανά δεν έχει τέλος!

 

Η Δικομματική κυβέρνηση, με μία απόφαση που ποτέ δεν μάθαμε πώς ελήφθη και πότε συζητήθηκε, παρατείνει τις υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου προς τους τραπεζίτες ως και τρία χρόνια.

 

Και εννοείται πως κανένα από τα κόμματα δεν γνωρίζει τίποτα. Ούτε βέβαια και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Πατρίδας μας. (ΚΠΔ 36 κ 40 ΠΚ 14 κ 232 ΚΠολΔ 116). Τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν παλιούς ανοιχτούς λογαριασμούς με τους τραπεζίτες κι άρα φροντίζουν να τους διατηρούν ανοιχτές τις πόρτες και ευχαριστημένους τους πελάτες!

Αυτή τη φορά, τους ευχαριστούν χαρίζοντας τους άλλα 26 δις ευρώ! Πώς; Σχεδόν 26.000.000.000 € ομόλογων του Ελληνικού Δημοσίου που έληγαν μέσα στο καλοκαίρι αντικαταστάθηκαν με άλλα ισόποσης αξίας. Αυτό συμβαίνει γιατί, με απόφαση Σαχινίδη, τα επιτόκια που πληρώνουν οι ελληνικές τράπεζες φτάνουν το 14% κι όχι το ευνοϊκότερο 4%-5%. (Διαβάστε περισσότερα: Επιτόκια 14% πληρώνουν οι Έλληνες για τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που έλαβαν οι Τραπεζίτες). Ο ελληνικός λαός, λοιπόν, θα κληθεί να πληρώσει με όρους πιστωτικής κάρτας τα δάνεια που συνεχίζουν να λαμβάνουν, με το αζημιώτο, οι έλληνες τραπεζίτες από την Ευρωπαίκη Κεντρική Τράπεζα.

Κι αν αναρωτιέστε που θα βρει το ελληνικό κράτος αυτά τα 26.000.000.000 €, σας λέμε οτι πρόκειται για χρήματα που έπρεπε να πέσουν στην πραγματική οικονομία. Από κει θα “κόψουν” για να πληρώσουν τα πανάκριβα δανεικά που παίρνουν. Έπρεπε σύμφωνα με τους νόμους να έχουν βγει στην Πραγματική Οικονομία (στεγαστικά και επιχειρήσεις).

 

Κι όχι, αυτά τα χρήματα δεν προσμετρώντας στα 270 δις ευρώ που έχουν λάβει με τη μορφή εγγυήσεων οι τράπεζες. Αυτά είναι άλλα λεφτά που προφανώς βρίσκει το ελληνικό κράτος κόβοντας από την υγεία, από την παιδεία, από τους μισθούς και τις συντάξεις.

 

Για όποιον Έλληνα πολίτη το επιθυμεί υπάρχει ένα ηχητικό που δημοσιεύει το diaforos.blogspot.gr, που μπορεί να “φωτίσει” ακόμη περισσότερο την κατάσταση και να διαλύσει τις όποιες αμφιβολίες υπάρχουν.

 

{youtube}dEz49BYcxVQ{/youtube}

 

Danioliptes.gr