Με μισθούς 400 ευρώ ΔΕΝ έρχεται η ανάπτυξη στην Ελλάδα

Και μέχρι να έρθει η ανάπτυξη και να μειωθεί το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, ο Έλληνας θα αμοίβεται με 400 ευρώ, δε θα έχει ασφάλιση και θα είναι έρμαιο των ορέξων του κάθε εργοδότη. Έτσι, δεν κάνεις ανάπτυξη… γενοκτονία κάνεις.

Γιατί από τα 400 ευρώ – που υποτίθεται πώς ζητά η τρόικα – ο Ελληνας θα πρέπει να πληρώνει περισσότερα από 1000 ευρώ σε φόρους.
Και το λέμε αυτό γιατί ο άνεργος θα πληρώνει 810 ευρώ φόρους, ο μισθωτός να μην πληρώνει το λιγότερο 1000 ευρώ φόρους; Πού θα τα βρει; Μάλλον θα τα γεννήσει, προκειμένου να μην πάει φυλακή. Αν δεν τα γεννήσει, μάλλον τον περιμένει ένα κελί 1Χ1 με 10 συγκατοίκους!
Όνειρο ήταν και πάει η γενιά των 700 ευρώ, όπως κι η γενιά των 586 ευρώ.

Το καράβι της ανάπτυξης έχει βουλιάξει προ πολλού στη χώρα μας και δεν φαίνεται πλέον ούτε ένα κατάρτι του.
Το μόνο που διαφαίνεται ξεκάθαρα είναι το απύθμενο θράσος των Ελλήνων πολιτικών, οι οποίοι συνεχίζουν να μη λένε την αλήθεια στο λαό.
Είναι πράγματι η τρόικα που προτείνει άμεσο ξεπάγωμα των πλειστηριασμών; Είναι, πράγματι, η τρόικα που προτείνει την κατάργηση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών μέχρι ενός ορίου μισθού, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό σύστημα;
Η πρόταση της τρόικα αναφέρει ότι θα πρέπει να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές μέχρι του τμήματος του μισθού ως τα 200 ή τα 400 ευρώ και να διατηρηθεί η υποχρέωση πληρωμής εισφορών για το τμήμα του μισθού άνω των 200 ή 400 ευρώ.
Παράλληλα, για να καλυφθεί η απώλεια των εσόδων για το ασφαλιστικό σύστημα, συνιστάται η αύξηση της φορολογίας, είτε στα εισοδήματα είτε στην ακίνητη περιουσία.
Γιατί δε λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό: όλα μόνοι τους τα αποφασίζουν μετά από υποδείξεις της τρόικας.
Δε συζητάμε πια για ανάττυξη αλλά για επιβίωση.

 

Danioliptes.gr