Aυτοί που στερούν το γάλα από τα παιδιά μας δεν δικαιούνται να ομιλούν

Είναι στιγμές που σαν λαός αναρωτιόμαστε αν όντως οι βουλευτές και οι υπουργοί έχουν αίσθηση το πόσο δύσκολα περνάει ο ελληνικός λαός.

 

Γιατί οι πράξεις και οι δηλώσεις τους τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι δεν έχουν ιδέα πόσες καθημερινές μάχες δίνει ο κόσμος για να επιβιώσει, εξαιτίας της σκληρής κυβερνητικής πολιτικής.

 

Ήδη τον Αύγουστο, θα περάσουν την … πόρτα μας 7 νέοι φόροι ενώ το νέο μνημόνιο υπόσχεται να διατηρήσει κρύες τις νύχτες του χειμώνα που έρχεται! Βέβαια, το καλοστημένο κόλπο της κυβέρνησης διευκολύνει και η αδράνεια του κόσμου ο οποίος δεν φροντίζει να αντιδράσει σε κανένα μέτρο που περνά η βουλή.

 

Έτσι λοιπόν όταν κάποιες φορές ακούμε μια φωνή αντίδρασης, εκτός από την δίκη μας, είναι πολύ θετικό και θεωρούμε ότι τουλάχιστον η προσπάθεια μετράει. Μια τέτοια προσπάθεια έκανε και η σύζυγος του ηθοποιού Πέτρου Φυσούν σχολιάζοντας την έξωση από το σπίτι τους λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

 

«Ο Πέτρος κι εγώ κάπως θα βρούμε τη λύση στο πρόβλημά μας. Τι θα γίνει όμως με αυτούς που δεν έχουν κάποιο “όνομα”; Θα πεθαίνουν στην ψάθα; Οδηγούν την κοινωνία σε μεγάλο αδιέξοδο. Μόνο αυτοί που παρανόμως πλούτισαν επιβραβεύονται σήμερα και αυτοί είναι που θα επιβιώσουν. Ο κόσμος πρέπει να αφυπνιστεί», τονίζει η κ. Φυσούν.

 

«Έχουμε πλέον απέναντί μας κυβερνήσεις τοκογλύφων. Από 1.200 ευρώ να σου δίνουν 700 και ταυτόχρονα να σου ζητούν παραπάνω φόρους. Να μας εξηγήσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας: Μπορεί εκείνος να ζήσει με 700 ευρώ; Ζητούμε μια απάντηση». Η ερώτηση που διατύπωσε η κυρία Φυσουν βρίσκεται διαρκώς στο μυαλό του απλού έλληνα πολίτη που δεν είναι δημόσιο πρόσωπο και δεν είναι δυνατόν να εισακουστεί η φωνή του (Για τις ευθύνες των ΜΜΕ έχουμε μιλήσει και παλαιότερα).

 

Μπορούν όλοι αυτοί που με τις αποφάσεις τους πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις να ζήσουν με τα ίδια χρήματα; Είναι ικανοί να διαμορφώσουν με τέτοιο τρόπο τις συνθήκες διαβίωσης τους έτσι ώστε να είναι ικανοί να ζουν με 300 και 700 ευρώ τον μήνα; ΟΧΙ φυσικά. Και μην ακούτε όσους βουλευτές υποστηρίζουν ότι έχουν τρομερά έξοδα και δεν παίρνουν μεγάλους μισθούς, διότι ένας άνθρωπος που αμείβεται με 5 και 7 χιλιάδες ευρώ μπορεί ΑΝΕΤΑ να ανταπεξέλθει στα έξοδα. Μην τρώτε λοιπόν το δούλεμα των πολιτικών μας.

 

Και για του λόγου το αληθές, ρωτάμε και εμείς, όχι τον κύριο Στουρνάρα αλλά τον κύριο Βενιζέλο ο οποίος έχει τρεις ιδιότητες στην νέα κυβέρνηση, πόσους μισθούς παίρνει; Γιατί αμφιβάλουμε εάν έχει μείνει μόνο στην «πενιχρή» βουλευτική του αποζημίωση!

 

Ο πρωτεργάτης του χαρατσιού πόσα χρειάζεται για να «περάσει» τον μήνα του; Και αν εμείς, σαν λαός δεν μας επιτρέπεται από την «δημοκρατία» να βγάλουμε σε κινητικότητα τους βουλευτές όπως το κάνουν αυτοί σε εμάς, μπορούμε τουλάχιστον να συντονιστούμε και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του τόπου ότι δεν πάει άλλο!

 

Γιατί αυτοί που στερούν το γάλα από τα παιδιά μας δεν δικαιούνται να ομιλούν…

 

Danioliptes.gr