Η λύση δεν είναι να κλείνουμε την τηλεόραση

Λίγο πριν σκάσει η καυτή πατάτα της άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τα πρωινά τηλεοπτικά πάνελ ξεκίνησαν πάλι να φιλοξενούν τους πολιτικούς μας οι οποίοι με τον γνωστό ξύλινο λόγο τους προσπαθούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του τόπου χωρίς βέβαια καμία επιτυχία!

Προτάσεις επί προτάσεων που δεν καταλήγουν πουθενά και απλώς εντείνουν το αδιέξοδο που κυριαρχεί στην καθημερινότητα των πολιτών. Για παράδειγμα, το ζήτημα των πλειστηριασμών, που από την πρώτη στιγμή που του ξέφυγε του κυρίου Σκορδά, το θέμα άνοιξε και ο κόσμος κοιτά απορημένος τις πολιτικές αντιδράσεις.

 

Από την μία ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος με περίσσιο θράσος είπε πως οι πλειστηριασμοί πρέπει να γίνουν για να … σωθούν οι τράπεζες … και από την άλλη πλευρά μια παγωμένη αντιπολίτευση χωρίς καμία συγκεκριμένη πρόταση ουσίας που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

Στην μέση όλης αυτής της πολιτικής σκοτοδίνης είναι ο κόσμος ο οποίος σε κάθε ευκαιρία συζητά για τα καυτά θέματα της επικαιρότητας χωρίς όμως και αυτός να καταλήγει κάπου. Πολλοί ανώνυμοι χρήστες σε ρόλο ειδικού δημοσιεύουν τις ιδέες τους στο διαδίκτυο χωρίς κάποιο αποτέλεσμα, γιατί αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι οτι το σημαντικότερο είναι να ξεκινήσουν οι πράξεις και να πάψουν τα λόγια.

Εφόσον οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι δεν μπορούν η δεν θέλουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους , είναι ώρα ο απλός λαός να αναλάβει δράση.

Να δώσει επιτέλους ενα σημείο ζωής, οτι υπάρχει, οτι δεν συμφωνεί με οτι του σερβίρουν τα κανάλια και τα πολιτικά κόμματα, οτι δεν κρύβεται πίσω απο τον καναπέ του, οτι δεν αδιαφορεί!

Το θέμα δεν είναι τι θα κάναμε αν γινόμασταν πρωθυπουργοί για ένα μήνα, μια έκφραση που χρησιμοποιούμε όλοι μας κάποια στιγμή, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε ΤΩΡΑ με αυτά που διαθέτουμε. Γιατί δεν είναι η δύναμη που μας λείπει αλλά η θέληση!

 

Danioliptes.gr