Μήπως τελικά μας αρέσει να μας υποβιβάζουν;

Λίγες εβδομάδες πριν τις Γερμανικές εκλογές και η χώρα της Μέρκελ έδειξε για μία ακόμη φορά ποιος είναι το αφεντικό!Κάτι πήγαν να ψελλίσουν οι κυβερνώντες της Ελλάδας για το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του χρέους και μετά το κατηγορηματικό ΟΧΙ του λαλίλαστου Σόιμπλε και της υποψήφιας για την Καγκελαρία Μέρκελ, μπήκαν στο παιχνίδι και γερμανοί βιομήχανοι οι οποίοι κατέθεσαν με θράσος την δική τους ιδέα για να κουρευτεί τελικά το χρέος μας!

Μιλώντας στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine, o επικεφαλής του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων Ούλριχ Γκρίλλο δήλωσε ότι «στην Ελλάδα υπάρχει κρατική περιουσία αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για παράδειγμα επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας, λιμάνια, αεροδρόμια ή άλλα ακίνητα» και πρότεινε «να μεταφερθούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM, ώστε, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, οι πιστωτές να διασφαλίσουν τα χρήματά τους». Το είπε ξεκάθαρα ο άνθρωπος και δεν χρειάζονται και πολλές εξηγήσεις!

 

Η κυβέρνηση θα πρέπει να υποθηκεύσει το συντομότερο δυνατόν ολόκληρη την ακίνητη περιουσία της χώρας για να πείσει την Γερμανία να κουρέψει το ολοένα και αυξανόμενο δημόσιο χρέος μας!

 

«Όταν μία επιχείρηση κηρύττει πτώχευση, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιστωτές παραιτούνται από τις αξιώσεις τους, τουλάχιστον μέχρι ο διαχειριστής της πτώχευσης να εξετάσει τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και να αποφανθεί σχετικώς» συνέχισε ο κ. Γκρίλλο. Επέκρινε παράλληλα τις καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και υποστήριξε ότι η πώληση κρατικής περιουσίας θα ήταν μία καλή «συνταγή» για την εξυγίανση του προϋπολογισμού σε όλες τις χώρες της κρίσης.

 

Αυτό είμαστε τελικά για τους “φίλους” μας Γερμανούς. Μια επιχείρηση η οποία μπορεί βέβαια να κηρύξει πτώχευση ανά πάσα στιγμή αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι θα απαλλαγεί και απο τις οικονομικές της υποχρεώσεις! Με ύφος αφεντικού λοιπόν οι γερμανοί βιομήχανοι έδωσαν την λύση για την Ελλάδα με συνοπτικές διαδικασίες.

 

Και ρωτάμε τώρα εμείς οι αδαείς … ΠΟΥ θα βρει χρήματα η κυβέρνηση να πληρώσει το χρέος για να ξαναπάρουμε πίσω την περιουσία μας; Γιατί σε περίπτωση που εφαρμοστεί η ιδέα αυτή καταλαβαίνουμε όλοι οτι οργανισμοί – κλειδιά θα περάσουν στα χέρια των γερμανών.

Η ΔΕΗ, η ΕΥΑΘ, ο ΟΛΘ, τα αεροδρόμια μας θα διοικούνται απο ξένους επιχειρηματίες με οτι αυτό συνεπάγεται για την κατεστραμμένη καθημερινότητα του έλληνα πολίτη!

 

Και όλα αυτά χωρίς ΚΑΜΙΑ οργανωμένη απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση η το υπουργείο οικονομικών! Κανένας από τους πατριώτες πολιτικούς δεν τόλμησε να απαντήσει με σκληρή γλώσσα στον κύριο Γρίλλο! Μα είναι δυνατόν να επιτρέπει η πολιτική ηγεσία του τόπου να διατυπώνονται τέτοιες ασύλληπτες ιδέες από οικονομικούς παράγοντες της Γερμανίας; Πρέπει τώρα να το καταλάβουμε πριν να είναι αργά …

 

Κανείς δεν θα παλέψει για εμάς εκτός απο εμάς. Πρέπει να αντιδράσουμε γιατί ορισμένοι πολιτικοί θα μας πουλήσουν για πενταροδεκάρες χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι! Εκτός και αν μας αρέσει η θηλιά στον λαιμό…

 

Danioliptes.gr