Αυγουστιάτικη «ψύχρα» μεταξύ Μαξίμου και Στουρνάρα

Περίοδο ψυχρότητας μαθαίνω πως διάγουν οι σχέσεις του Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών.

 

Όχι πως ο Γιάννης Στουρνάρας δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά, απλώς ο ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Μαξίμου και ΥΠΟΙΟ που υπήρχε τον τελευταίο χρόνο, έχει αρχίσει σταδιακά να κλείνει και να περιορίζεται…

 

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος δεν λέει και τα καλύτερα για τον υπουργό Οικονομικών ιδίως μάλιστα μετά την αναστάτωση που προκάλεσε στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ η άκομψη δήλωση Στουρνάρα στο Ρόιτερ πως υπάρχει πολιτική κόπωση των βουλευτών.

 

Τότε, δεκάδες βουλευτές της ΝΔ παραπονέθηκαν στο Μαξίμου για τον Στουρνάρα διότι όπως έλεγαν ουσιαστικά είπε ότι ο ίδιος χειρίζεται καλά τα θέματα της οικονομίας και εξαρτάται μόνο από τους κουρασμένους βουλευτές το πώς θα προχωρήσει το πρόγραμμα.

 

Λίγο αυτό, λίγο και τα λόγια…αγάπης του Ευάγγελου Βενιζέλου που θεωρεί ότι εξαιτίας του Στουρνάρα άνοιξε άκομψα το θέμα των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ψιλοπαγώσει τις σχέσεις με τον υπουργό του, χωρίς ωστόσο να σκέφτεται προς το παρόν να τον αντικαταστήσει.

 

Μία τέτοια εξέλιξη άλλωστε θα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστη για την τρόικα, η οποία όπως πληροφορούμαι στις συνομιλίες με τον κ. Στουρνάρα, συντονίζεται στην ίδια ακριβώς συχνότητα…

 

rizopoulospost