Πότε θα πείτε την αλήθεια στον κόσμο; όσα λεφτά και να μας δώσουν δεν σωζόμαστε!

 

Μετά από περίπου 6 χρόνια ύφεσης μπορούμε να παρομοιάσουμε την χώρα μας με ένα απύθμενο πηγάδι που όσο και να το τροφοδοτείς δεν γεμίζει ποτέ! Παίρνουμε συνεχώς καινούργια δάνεια για να καλύψουμε τα παλαιότερα ανοίγοντας στην ουσία περισσότερες τρύπες χωρίς να καταλήγουμε σε κανένα απτό αποτέλεσμα.

Το γεγονός οτι ελάχιστα ελληνικά ΜΜΕ περιγράφουν την κατάσταση όπως πραγματικά είναι νομίζω οτι το ξέρουμε όλοι. Αλλά το να μαθαίνουμε από ξένα Μέσα, και μάλιστα γερμανικά(!) οτι η χώρα μας χρειάζεται και άλλα λεφτά για την περίοδο από το 2015 και μετά, είναι το λιγότερο τραγελαφικό!

 

Σε σημερινό της δημοσίευμα, λοιπόν η γερμανική εφημερίδα “BILD” αναφέρεται σε έγγραφο του γερμανικού υπουργείου οικονομικών από τον Σεπτέμβριο του 2012, μέσα στο οποίο επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα 77,7 δισεκατομμύρια ευρώ» για την περίοδο 2015-2020!Η εφημερίδα σημειώνει ότι σε αυτή την πηγή αναφερόταν χθες ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ, όταν μιλούσε για επιπλέον χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Από την πλευρά του ο κύριος Σόιμπλε διέψευσε το συγκεκριμένο δημοσίευμα χωρίς όμως να δώσει σοβαρές εξηγήσεις.

Οι Σοσιαλδημοκράτες ωστόσο επιμένουν ότι ο κ. Σόιμπλε συγκαλύπτει την αλήθεια, επικαλούμενοι, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το περιεχόμενο εγγράφου που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ και στο οποίο τονίζεται ότι από την Ελλάδα, για την περίοδο 2015-2020, λείπουν 77,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι «μικτές ανάγκες χρηματοδότησης», η Ελλάδα θα πρέπει, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, να εξασφαλίσει η ίδια αυτά τα χρήματα από τις αγορές, αναφέρεται στο έγγραφο, υποστηρίζει η εφημερίδα, η οποία προσθέτει ότι, αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, θα πρέπει τα ευρωπαϊκά κράτη να δώσουν και νέα δισεκατομμύρια.

Μας το λένε οι γερμανοί ξεκάθαρα! Χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερα χρήματα για να μπορέσουμε να ζούμε σαν ασθενείς με μηχανική υποστήριξη! Τέτοιες αλήθειες όμως δεν έχουμε ακούσει από το στόμα του Γιάννη Στουρνάρα! Γιατί δεν βγαίνει με θάρρος η πολιτική ηγεσία να πει επιτέλους την αλήθεια σε αυτό τον τόπο; ΜΙΛΗΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Την ίδια ώρα, λοιπόν που η Ελλάδα ζητά ακόμα μία μετάγγιση με ρευστό, ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Πόλ Κρούγκμαν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας οτι η πίεση της τρόικας έχει οδηγήσει την χώρα μας σε δύσβατα μονοπάτια. Σε άρθρο του στους New York Times ο Κρούγκμαν αναφέρεται στην οικονομική κρίση της Ινδονησίας και συγκρίνει την κατάσταση στην ασιατική χώρα το 1997 με την αντίστοιχη στην Ελλάδα του 2007 πριν την άφιξη της Τρόικα.

Από την σύγκριση των στοιχείων, αποδεικνύεται ότι αν και η οικονομική κατάσταση στην Ινδονησία ήταν πολύ χειρότερη από την αντίστοιχη στην Ελλάδα σε επίπεδα ΑΕΠ όταν άρχισε η κρίση σε κάθε μία από τις χώρες, το ελληνικό χρέος «εκτοξεύθηκε» μετά την επέμβαση της Τρόικα και του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

 

«Αυτό που πρέπει να θυμηθούμε επίσης, είναι ότι όλα αυτά που λένε για τους λόγους που δεν μπορεί να επανακάμψει η Ελλάδα, διαρθρωτικά προβλήματα, διαφθορά, αδύναμη ηγεσία κτλ, τα έλεγαν και για την Ινδονησία. Γιατί όμως η Ινδονησία επανέκαμψε και η Ελλάδα δεν μπορεί;» αναρωτιέται ο Κρούγκμαν.

Την απάντηση την δίνει μόνος του ο γνωστός οικονομολόγος, αναφέροντας ότι στηρίζεται σε δύο βασικούς λόγους: «Ο πρώτος λόγος, είναι ότι η Ινδονησία έχει ένα νόμισμα που μπορούσε να υποτιμηθεί και το έκανε σε μεγάλο βαθμό. Αυτό μπορεί να δημιούργησε μακροπρόθεσμη οικονομική πίεση, αλλά εν τέλει άνοιξε τον δρόμο για την ανάπτυξη κυρίως μέσω εξαγωγών. Και δεύτερον, το ΔΝΤ ενώ στην αρχή θέλησε να επιβάλλει πολιτικές λιτότητας στην Ασία, εν τέλει ”τα γύρισε”. Στην Ελλάδα όμως η Τρόικα είναι αμείλικτη χωρίς να έχει μάθει τίποτα από την εμπειρία», επισημαίνει ο Κρούγκμαν.

 

Πόσο ακόμα πρέπει λοιπόν να φωνάζουμε και να επιμένουμε οτι η σκληρή πολιτική λιτότητας που ακολουθεί ο Σαμαράς μας οδηγεί με αποδείξεις προς τον γκρεμό. Τι συμφέροντα υπάρχουν που “αναγκάζουν” την κυβέρνηση να προχωρεί με τέτοια έλλειψη υπευθυνότητας στην εξόντωση του λαού; Γιατί όποτε έρχεται η τρόικα τα πολιτικά μας βλαστάρια στέκονται προσοχή; Τι ακριβώς φοβάστε οτι θα μας κάνουν οι εταίροι μας κύριε πρωθυπουργέ αν δεν υπακούσετε στις εντολές τους;

 

Άκρα του τάφου σιωπή από την κυβέρνηση…

 

Danioliptes.gr