Με το “Δεν ξέρω” δεν γίνεται δουλειά!

Και αφού ο Υπουργός Οικονομικών της καρδιάς μας,  προσέβαλε με περίσσιο θράσος όσους τολμούν και εναντιώνονται στην πολιτική της κυβέρνησης, σήμερα με δηλώσεις του στην εφημερίδα Guardian ξεκαθάρισε οτι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλάμε για νέο πακέτο στήριξης.

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά τα λεφτά τελειώνουν τον Ιούνιο του 2014 και μέχρι τότε … έχει ο θεός! Επείδή όμως , όπως έχουμε πεί πολλάκις, τα ξένα ΜΜΕ έχουν αναλάβει την σωστή ενημέρωση του έλληνα πολίτη, έρχεται τώρα η WallStreetJournal, με καινούργιο άρθρο της να αλλάξει λίγο την αισιοδοξία του … υπουργού!

 

Γιατί όταν ενα σημαίνων στέλεχος της κυβέρνησης, όπως είναι ο κύριος Στουρνάρας, απαντάει με ένα αποστωμοτικό “δεν ξέρω” σε ερώτηση δημοσιόγράφου για το γεγονος οτι ο γερμανός ομόλογος του κάνει τον … χαζό για το αν θα χρειαστεί νέο “πακέτο” στήριξης η χώρα μας, τότε περιμένουμε απο τους ξένους να μας διαφωτίσουν!

 

”Μετά από δύο πακέτα διάσωσης, η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη περισσότερα χρήματα. Αν και αυτό κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτελεί, η συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να λάβει αυτά τα χρήματα μπορεί να πυροδοτήσει αναταραχή στην φαινομενικά ήρεμη Ευρωζώνη” εκτιμάει με σημερινό της άρθρο η Wall Street Journal. Η εφημερίδα μάλιστα τονίζει οτι ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων μπορεί να αποτελέσει το σημείο – κλειδί για την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά.

”Οι Έλληνες αξιωματούχοι φοβούνται ότι η άμεση κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού θα απαιτήσει τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας τον Οκτώβριο. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει δοκιμασία για την οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της δικομματικής πλέον κυβέρνησης συνασπισμού.
Η αίτηση λήψης πρόσθετων λιτότητας θα μπορούσε κάλλιστα να αποδειχθεί η ‘σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι’ αυτής της κυβέρνησης”.

Πως είναι δυνατόν μια ξένη εφημερίδα να γνωρίζει πολλά περισσότερα απο τον δικό μας υπουργό, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την θέση της με την σιωπή της; Μήπως ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει και δεν μας το λένε επίτηδες για να αποφύγουν κοινωνικές αντιδράσεις; ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ…

 

Και για να μην ξεχνάμε τον απίστευτο τρόπο με τον οποίο μας συμπεριφέρονται οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, το άρθρο της WSJμεταφέρει και δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου οτι το δωρεάν γευμα τελείωσε για την Ελλάδα!

 

”Δεν υπάρχει δωρεάν «γεύμα» για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η Ελλάδα να πάρει περισσότερα χρήματα, άνευ όρων” ξεκαθαρίζει η Ευρώπη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ”η Ελλάδα χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για να αποπληρώσει τα πρώτα δύο. Φέτος ξεκίνησε να αποπληρώνει τα δάνεια από το ΔΝΤ. Μεταξύ 2014 και 2016, θα πρέπει να αποπληρώσει μόνο προς το ΔΝΤ ένα ποσό 20,3 δισ. ευρώ.
Επιπλέον όλων αυτών, οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης κατέχουν ελληνικά ομόλογα για τα οποία ζητούν να πληρωθούν στη λήξη τους, αντί να επιτρέχουν την «ανακύκλωσή» τους, όπως αναμενόταν. Έτσι η Αθήνα θα χρειαστεί να βρει 5,6 δισ. ευρώ μέχρι το 2016”.

Και αλλα λεφτά λοιπόν για την χρεωκοπημένη Ελλάδα μας που δεν ξέρει απο που να πιαστεί για να μην βουλιάξει εντελώς. Λεφτά που χρησιμοποιηθούν για να ενισχυσουν το εγχώριο τραπεζικό σύστημα που ζεί με μηχανική υποστήριξη! Τα πάντα για τα goldenboys

των τραπεζών κάνει η κυβέρνηση!

 

700 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους ξέρει να ζητάει απο εμάς όμως έτσι; Κούνια που σας κούναγε!

 

Danioliptes.gr