Κεραυνός κι αστραπή το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Στροφή προς την στήριξη των αδύναμων στρωμάτων του πληθυσμού σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου, μόλις μία εβδομάδα πριν την έλευση του πρωθυπουργού στη  Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Στροφή υπό προϋποθέσεις βεβαίως βεβαίως, γιατί ο πρωθυπουργός θα καταλήξει στις εξαγγελίες που θα κάνει από το βήμα της ΔΕΘ απόψε κατά τη συνάντηση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

 

Το χορό των εξαγγελιών, που φέτος θα γίνουν με το σταγονόμετρο, άνοιξε ο Αντώνης Σαμαρά κατά τη συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Ο πρωθυπουργός προτίμησε τον έναν δημοσιογράφο της Ελευθεροτυπίας από τους πολλούς δημοσιογράφους που παίρνουν τη θέση απέναντι του κατά την καθιερωμένη (μέχρι προπέρσι) συνέντευξη τύπου την πρώτη Κυριακή της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Για αυτό το λόγο ο κ. Σαμαράς φαίνεται πως πόνταρει στο μονοήμερο μοντέλο που λάνσαρε πέρυσι σπάζοντας την παράδοση 37 χρόνων:  Θα εγκαινιάσει την Έκθεση, θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων και παράγοντες, θα πραγματοποιήσει την βραδινή ομιλία και θα επιστρέψει χωρίς να δώσει την Κυριακή την καθιερωμένη (μέχρι πρόπερσι) συνέντευξη Τύπου.

 

Πώς να καθίσει απέναντι από τους δημοσιογράφους και να περιοριστεί σε δεσμεύσεις ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων με το 70% του πλεονάσματος που θα επιτευχθεί φέτος. Ποιο πλεόνασμα; Ποια ενίσχυση; Ποιοι πρώτα;

 

Και τι μπορεί να αποκαλύψει ο πρωθυπουργός για το σχέδιο άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, πριν τις ανακοινώσεις από την τρόικα;

Στην ίδια συνέντευξη, ο Α. Σαμαράς διαβεβαιώνει ότι δεν θα απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Είχε δεσμευθεί λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο, το επαναλαμβάνει και τώρα για να καθησυχάσει όποιον δεν το άκουσε. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με ρωτάτε για κάτι που δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να γίνει». ΤΕΛΟΣ

Βλέπει ανάκαμψη από του χρόνου, οτι η ανεργία έχει φρενάρει κι άλλα τέτοια ωραία όπως οτι είναι υπερβολική η άποψη ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν πέσει στα επίπεδα των 300 και των 500 ευρώ!


“Τέτοιες αμοιβές υπάρχουν πράγματι αλλά στην παράνομη ή την μερική απασχόληση. Αλλά αυτό δεν αφορά ασφαλώς ούτε τους μισούς εργαζομένους, αλλά ούτε το ένα δέκατο των συνολικά εργαζομένων. Ακόμη και ο κατώτατος είναι 586 ευρώ” υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς.

Πώς να καθίσει απέναντι από τους δημοσιογράφους και να τα πει αυτά; Ο πρωθυπουργός της χώρας ή ωραιοποιεί τις καταστάσεις, εξυπηρετώντας κάποια συμφέροντα ή απλά δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς εργασίας, και πάλι εξυπηρετώντας κάποια άλλα συμφέροντα.

Λίγες ημέρες πριν τη ΔΕΘ, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Όσο πιο λαϊκιστική στροφή παίρνει τον πρωθυπουργό, που θα έρθει και θα φύγει σαν κλέφτης από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης…

 

Danioliptes.gr