Πιο ωμός εκβιασμός γίνεται; Δε γίνεται!

Ο λόγος για την γερμανίδα Καγκελάριο που, όπως περιμέναμε, κάνει προεκλογική εκστρατεία στην πλάτη της Ελλάδας. Αυτή τη φορά, κατά τη συνήθη τακτική της, αναφέρθηκε στο μηχανισμό στήριξης προς την Ελλάδα για τον οποίο, μάλιστα, εκσφενδόνισε έναν απίστευτο εκβιασμό…

Έβαλε για άλλη μία φορά το μαχαίρι βαθιά μέσα στην πληγή που η χώρα της δημιούργησε στην Ελλάδα. Αλλά γιατί να μην το κάνει αφού κανείς δε αντιδρά. Αφού κανείς δεν υπερασπίζεται τα κεκτημένα αυτής της χώρας… Αφού κανείς δεν απαντά στην Άνγκελα Μέρκελ ότι, όπως κι οι ελληνικές και οι γερμανικές τράπεζες έχουν πτωχεύσει. Αλλά κανείς δε μιλά! Σε κανέναν μάλλον δεν επιτρέπεται!

 

Για αυτό, λοιπόν, η γερμανίδα καγκελάριος δηλώνει ελαφρά τη καρδία οτι η Ελλάδα δεν θα λάβει ούτε σεντ σε διεθνή υποστήριξη, όσο η χώρα δεν προωθεί τις μεταρρυθμίσεις! Πιο ωμός εκβιασμός πεθαίνεις, Φράου Μέρκελ.

 

«Προωθούμε μια πολιτική σταθεροποίησης του ευρώ η οποία βασίζεται στην εκτίμηση ότι το ευρώ είναι καλό για τη χώρα μας, για τις δουλειές μας, και για την ευημερία μας. Για αυτό και υποστηρίζουμε τη διάσωση του ευρώ», δήλωσε μιλώντας στην κάτω Βουλή.

 

Υπενθυμίζεται οτι το ελληνικό ζήτημα είναι hot topic για τους Γερμανούς ψηφοφόρους, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Wolfang Schaeuble παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για να κλείσει ένα χρηματοδοτικό κενό, και ένα ποσό των 11 δισ. ευρώ δεν είναι μη ρεαλιστικό. Από την πλευρά της η Μέρκελ υπήρξε πιο επιφυλακτική, δηλώνοντας επανειλημμένως ότι είναι πρόωρο να πει κανείς ότι η Ελλάδα θα λάβει τρίτο πακέτο διάσωσης.

 

Μετά από αυτές τις δηλώσεις που δίνουν και παίρνουν, και πιθανότατα να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο όσο πλησιάζουν οι γερμανικές εκλογές δύσκολο κανείς να αντιδράσει στο σκληρό σκίτσο με το οποίο ο Δημήτρης Χατζόπουλος απέδωσε, στην εφημερίδα Τα Νέα, την πολιτική κατάσταση στη Γερμανία μετά το ντιμπέιτ της Άνγκελα Μέρκελ και του Πέερ Στάινμπρουκ.

 

Το σκίτσο που φαίνεται να «απαντά» στο γνωστό προκλητικό εξώφυλλο του Focus δείχνει την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει την άσεμνη χειρονομία που προκάλεσε σάλο με μια διαφορά- πάνω στα μεσαία δάχτυλα της Αφροδίτης κάθονται η Άνγκελα Μέρκελ και ο Πέερ Στάινμπουρκ δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως το πρόβλημα της Ελλάδας κυριάρχησε και εν πολλοίς εγκλώβισε την γερμανική πολιτική ηγεσία λίγο πριν τις κάλπες.

 

Επιπλέον το γλυπτό λειτουργεί και σαν «πολιτική ζυγαριά» δείχνοντας πως κέρδισε ο αρχηγός του SPD ο οποίος μεταξύ άλλων πρότεινε ένα δεύτερο «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα.

 

nea1

 

 

Danioliptes.gr