Που πάμε βρε … Που πάμε;

Για όσους δεν καταλάβατε, και δεν χρειάζεται άλλωστε, τελείωσε το διήμερο συμπόσιο της δημοκρατικής παράταξης (λέμε τώρα) δηλαδή του ΠΑΣΟΚ. Εκεί έκαναν την εμφάνιση τους παλιές καραβάνες, βλέπε Σημίτη και Παπανδρέου, που ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με την οικονομική καταστροφή της χώρας.

Και οι δύο μεγάλοι ηγέτες υπερασπίστηκαν με σθένος το «έργο» των κυβερνήσεων τους χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και σεμνότητας! Από την μία ο Σημίτης μίλησε και καλά με σκληρά λόγια για την πορεία του κόμματος του, και από την άλλη ο Παπανδρέου αφού έριξε το μπαλάκι των ευθυνών στον Καραμανλή, στην συνέχεια «απολογήθηκε» λέγοντας ότι έσκασε στα χέρια του μια καυτή πατάτα που καμία κυβέρνηση δεν θα ήταν σε θέση να την διαχειριστεί σωστά! Ούτε ένα ΣΥΓΓΝΩΜΗ για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, για το σκάνδαλο της SIEMENS, για το γεγονός ότι προδόθηκε μια ολόκληρη χώρα η οποία έπεσε με περίσσια ευκολία στην «αγκαλιά» του Μνημονίου!

 

Δεν ακούσαμε τίποτα από τα μεγάλα κεφάλια της πολιτικής για το γεγονός ότι έβαλαν ως ενέχυρο μια ολόκληρη γενιά! Αλλά για ποιο λόγο να παραδεχτούν την αλήθεια; Όταν είσαι πολιτικός ξέρεις να ελίσσεσαι!

 

 

Και μέσα σε όλη αυτή την πολιτική ψυχεδέλεια και την πλήρη απουσία πολιτικών θέσεων, ξεπρόβαλε μέσα από την ομίχλη της επικαιρότητας η κυρία που περιέγραψε ως συνωστισμό την καταστροφή της Σμύρνης, Μαρία Ρεπούση.

Η βουλευτής της προοδευτικής ΔΗΜΑΡ προφανώς δεν είναι ενήμερη για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα , και ξαφνικά θυμήθηκε ότι πρέπει να καταργηθεί το μάθημα των θρησκευτικών από το «νέο λύκειο»! «Η διδασκαλία των Θρησκευτικών δεν συνάδει με το σύγχρονο Λύκειο.

Τα παιδιά που κάνουν κατήχηση δεν σημαίνει ότι θα γίνουν και καλύτεροι χριστιανοί» τόνισε η βουλευτής. Καταρχήν να τονίσουμε ότι αν το μόνο πρόβλημα της «σύγχρονης» παιδείας μας ήταν τα θρησκευτικά τότε όντως το εκπαιδευτικό μας σύστημα θα ήταν παράδειγμα προς μίμηση!

 

Η τρομακτική έλλειψη υποδομών στα ελληνικά σχολεία, το γεγονός ότι οι καθηγητές δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, η έλλειψη θέρμανσης στις σχολικές αίθουσες, η έλλειψη βιβλίων και η δήθεν δωρεάν παιδεία με τους γονείς να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ σε φροντιστήρια είναι μάλλον θέματα που δεν απασχολούν την υπεύθυνη για θέματα παιδείας της ΔΗΜΑΡ!

 

Και αν μη τι άλλο, το πόσο χριστιανός νιώθει κάποιος είναι θέμα του καθενός! Εάν η ΔΗΜΑΡ και κάθε πολιτικό κόμμα αναλώνεται σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με την δύσκολη οικονομική καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη, τότε το πολιτικό τους μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο. Αλλά, δυστυχώς, έτσι έχει καταντήσει η ελληνική πολιτική σκηνή.

 

Να ασχολείται με θέματα που κανέναν δεν αφορούν και να αφήνει τα υπόλοιπα σημαντικά τεκταινόμενα ασχολίαστα!

Αλλά τι να λέμε τώρα, όταν μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ κυβέρνηση βρίσκεται σιδηροδέσμια μετά από ένα μόλις e-mail της σκληρής τρόικας που δεν σηκώνει πλέον κουβέντα τι να σχολιάσει κανείς … Δεν θα βρεθεί κάποιος σοβαρός να πάρει τα ηνία;

 

Danioliptes.gr