Οι ξένοι μας προσβάλλουν και οι δικοί μας μιλούν για ανάπτυξη!

Μία ανάσα πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον Αντώνη Σαμαρά και η Θεσσαλονίκη δεν περιμένει τίποτα το διαφορετικό από το εγχώριο πολιτικό σύστημα.

Στους δέκτες των τηλεοράσεων θα δούμε ξανά τους πολιτικούς να μιλούν με τον ίδιο ξύλινο λόγο, να αναφέρονται στις ίδιες υπερβολικές υποσχέσεις, και να περιγράφουν με ζήλο τα ίδια τετριμμένα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων τους. Και τι συμπέρασμα θα βγάλουμε μετά το πέρας της Έκθεσης;

 

Απολύτως τίποτα! Θα μείνουμε με την ίδια απορία για το πώς θα βγούμε από αυτή την κρίση!

 

Από την αντίπερα όχθη, τα ξένα μέσα ενημέρωσης αποδεικνύονται λαλίστατα όσον αφορά το θέμα της Ελλάδας με χαρακτηρισμούς γεμάτους από φαντασία και ειρωνεία. Το Bloombergλοιπόν ξαναχτύπησε, αυτή την φορά αναφερόμενο στα απούλητα ακίνητα της χώρα μας χαρακτηρίζοντας τους έλληνες ως στοιχειωμένους!

 

«Φαντάσματα στοιχειώνουν την πορεία των ελληνικών αποκρατικοποιήσεων καθώς και την πώληση ακινήτων σαν το περίφημο “στοιχειωμένο” σπίτι της οδού Σμολένσκυ στο Φάληρο.

Τα παραπάνω αναφέρει δημοσίευμα του Πρακτορείου Bloomberg .

 

“Οι Έλληνες πωλούν ακίνητα σε ιστοσελίδες σαν το ebay, για να αποφύγουν το φάντασμα του χρέους”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το άρθρο αναφέρεται εκτενώς στον πύργο της οδού Σμολένσκυ που δεν τον αγοράζει κανείς. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο ο τελευταίος ιδιοκτήτης του διώχνει όλους τους αγοραστές φωνάζοντας “το σπίτι είναι δικό μου!”

 

Η αλληγορία χρησιμοποιείται χάριν παραδείγματος.

 

“Η Ελλάδα προσπαθεί να διαλύσει την κριτική ότι δεν κάνει αρκετά για να πωλήσει ακίνητη περιουσία ως μέρος των δεσμεύσεων για την οικονομική βοήθεια 245 δισεκατομμύρια ευρώ που έλαβε από την Τρόικα”, συνεχίζει το άρθρο».

 

Για πολλοστή φορά λοιπόν σύμφωνα με το Bloomberg, Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί με συνέπεια στις υποχρεώσεις της και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος φιλοξενείται δήλωση του Ανδρέα Ταπραντζή, εκτελεστικού διευθυντή στο Ταμείο Ακίνητης Περιουσίας.

“Το ζήτημα των ακινήτων στοιχειώνει κυριολεκτικά τον ελληνικό προϋπολογισμό”, λέει ο ίδιος.

“Για περίπου 1.000 κατοικίες, γραφεία και κτίρια τα οποία ανήκουν στο κράτος, οι διαδικτυακοί πλειστηριασμοί θεωρούνται ο καλύτερος τρόπος για να τα μεταβιβάσει το κράτος” επισημαίνει το δημοσίευμα. Ο Ανδρέας Ταπραντζής, αποκαλεί μάλιστα τις ηλεκτρονικές διαδικασίες ως “το ebay για τα ελληνικά ακίνητα”.

 

Το Bloomberg τονίζει πως το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι στιγμής έχει δημοπρατήσει τρία ακίνητα μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από τις αρχές Ιουλίου με έσοδα 7,4 εκατ. ευρώ, ενώ επίσης έχουν προγραμματιστεί και άλλες 7 δημοπρασίες μέσω διαδικτύου τον Σεπτέμβρη.

Πουλάμε κοινώς την περιουσία της Ελλάδας μέσω διαδικτύου και μάλιστα οι υπεύθυνοι του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρονται σε αυτό ως μια απλή και κοινή αγορά! Μετά την απομάκρυνση του κυρίου Σταυρίδη, που λατρεύει την καλή ζωή, από την ηγεσία του Ταμείου πιστέψαμε ότι ίσως το ΤΑΙΠΕΔ αποκτούσε συνείδηση για το γεγονός ότι συμβάλει στο ξεπούλημα της εθνικής μας κυριαρχίας! Αλλά που … τέτοια τυχη!

Η διαδικασία είναι “έξυπνη και αποτελεσματική”, δήλωσε ο Λευτέρης Φαρμάκης, αναλυτής της Nomura International στο Λονδίνο. Αλλά δεν πρόκειται να επιφέρουν σοβαρά έσοδα λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν στην Ελλάδα από νομικής και πρακτικής πλευράς.

 

Ωστόσο, το μόνο που ανέφερε ο κ. Ταπραντζής στο Bloomberg, είναι πως το ΤΑΙΠΕΔ αναζητά οικονομικούς συμβούλους, καθώς η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα δεν έχει μόνο “φαντάσματα τα οποία την στοιχειώνουν, αλλά στην καλύτερη περίπτωση είναι νεκρή”, καταλήγει.

 

Μα πώς είναι δυνατόν κύριε Ταπραντζή, να μην είναι νεκρή η αγορά των ακινήτων με φόρους και χαράτσια να χτυπούν αλύπητα τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τον κόσμο να μην έχει χρήματα να αγοράσει ούτε τα βασικά, όχι ένα καινούργιο σπίτι; Την ίδια ώρα που οι κατασκευαστές δίνουν στα 4 σπίτια το ένα δώρο(!) κάποιοι ψάχνουν οικονομικούς συμβούλους για να λύσουν το πρόβλημα!

 

Η πλήρης αναλγησία και ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης αποδεικνύεται καθημερινά από τους παιδιάστικους χειρισμούς των αρμόδιων υπουργών. Διότι όταν αντιμετωπίζεις το ξεπούλημα της χώρας σαν ένα «αντικείμενο στο e-bay» τότε μάλλον υπάρχει έλλειψη σοβαρότητας! Δεν γνωρίζουμε αν το κάνουν από πραγματική άγνοια η έχουν κάποιο συμφέρον … Το αποτέλεσμα μετράει!

 

Άντε … Καλή ΔΕΘ να έχουμε και φέτος!

 

Danioliptes.gr