Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, η θέση της εφημερίδας μας είχε τον τίτλο «ευρωσκεπτικισμός».
Αναφερόταν στην έκθεση της Eurostat για την ανεργία στην ευρωζώνη τον μήνα Ιούλιο του 2012. Τότε είχε φτάσει στο 11,3%, ενώ τον Ιούλιο του 2011 ήταν 10,1%. Τα στατιστικά που αφορούσαν την Ελλάδα ήταν οικτρά. Τον Μάιο του 2012 η ανεργία είχε σκαρφαλώσει στο 23,1%, σημειώνοντας αύξηση 0,5%, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012, και αύξηση 6,3% σε σχέση με τον Μάιο του 2011.
Η «δημοκρατία» συνέδεε τους αποκαλυπτικούς αριθμούς με την τάση των «ευρωσκεπτικιστών» που έχει κάνει αισθητή την εμφάνισή της και στο δεξιό και στο αριστερό πολιτικό φάσμα.
Πέρασαν 12 μήνες από τη δημοσιοποίηση της ευρωπαϊκής έκθεσης για την ανεργία.
365 ημέρες συνέχισης της εφαρμογής του προγράμματος «σωτηρίας» της πατρίδας μας. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ακούστηκαν πολλά για «ιστορίες επιτυχίας», για «πρωτογενές πλεόνασμα», για «φώτα στην άκρη του τούνελ». Η αλήθεια και η… πρόοδος του προγράμματος που απεργάστηκαν οι «δάνειες δυνάμεις» διαψεύδουν τις καταφανώς ψευδείς καθησυχαστικές δηλώσεις.
Ενα από τα θέματα που κυριάρχησαν στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» ήταν το ακόλουθο ανατριχιαστικό: «Στα επίπεδα του… 1961 η ανεργία! Θα σπάσει τα κοντέρ (με 31,5%) το 2014». Το θέμα βασιζόταν στην ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία, η οποία δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για το μέλλον.
Μας ξεναγεί σε ένα αύριο που έχει πάρα πολλά χαρακτηριστικά τού… χθες και του προχθές.
Η Ελλάδα της ξενιτιάς -όπως την τραγουδούσε σπαρακτικά ο Καζαντζίδης- με τους χωματόδρομους, τη φτώχεια και τη διασπορά της εξαθλίωσης σε ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού βρίσκεται προ των πυλών. Μια πατρίδα έρμαιο των «δάνειων δυνάμεων» με πολίτες που αισθάνονται ότι προδόθηκαν και αφέθηκαν στη μοίρα τους.
Εκεί θα καταλήξουν τα μεγαλόπνοα σχέδια των «πεφωτισμένων τεχνοκρατών» που ομνύουν στο όνομα της καγκελαρίου Μέρκελ και των ομοίων της.
dimokratianews
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.