Ξεπέρασαν τα όρια … Η Κυπριακή τρόικα κατέσχεσε χρήματα από τραπεζικό λογαριασμό που είχαν συγκεντρωθεί για να σωθεί ένα άρρωστο παιδί!

Έχει γραφτεί στην σύγχρονη οικονομική ιστορία το γεγονός ότι η Κύπρος για τα επόμενα 22 χρόνια θα παραμείνει κάτω από τις διαταγές και απαιτήσεις των δανειστών της είτε ξεχρεώσει είτε όχι. Γνωρίζουμε επίσης ότι η Κύπρος υπέστη το λεγόμενο “bailin” που αναφέρεται στο κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες για καταθέσεις που ξεπερνούν το πλαφόν των 100.000 ευρώ.

Ξέρουμε, επίσης, ότι και η ελληνική και η κυπριακή τρόικα δείχνουν καθημερινά το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο τους στις αδύναμες κυβερνήσεις που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πουν ναι σε όλα!

 

Αυτό που δεν περίμενε κανείς από τους δανειστές είναι να προχωρήσουν σε ένα αδικαιολόγητο κούρεμα σε τραπεζικό κυπριακό λογαριασμό που περιείχε χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί για την σωτηρία ενός μικρού κοριτσιού!

 

Συγκεκριμένα, η νεαρή Μαρία από την Κατερίνη η οποία πριν από τρία χρόνια είχε διαγνωστεί ότι πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου στο κεφάλι, είχε υποβληθεί σε επεμβάσεις και εντατικές θεραπείες, προκειμένου να καταπολεμήσει την ασθένεια της και μάλιστα σημείωσε ουσιαστική βελτίωση, ωστόσο υπάρχει ανάγκη να μεταβεί σε ένα εξειδικευμένο νοσοκομείο του Τέξας, προκειμένου να καταπολεμήσει οριστικά την επάρατη νόσο.

 

Για το ταξίδι αυτό, χρειάζονται περίπου 520.000 δολάρια ποσό τεράστιο για τα οικονομικά δεδομένα της οικογένειας της. Ωστόσο, ο Έλληνας τερματοφύλακας του κυπριακού ΑΠΟΕΛ και πρώην άσος της ΑΕΚ Διονύσης Χιώτης, μόλις έμαθε την τραγική κατάσταση της μικρής προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια μέσω φιλανθρωπιών να μαζέψει τα απαραίτητα χρήματα για το ταξίδι της μικρής Μαρίας.

 

Εν τέλει, μετά από τρία χρόνια συγκεντρώθηκαν 500.000 ευρώ και όλα έδειχναν ότι το ταξίδι της Μαρίας προς την ελπίδα θα γινόταν πραγματικότητα. Όμως η οικογένεια της μικρής Μαρίας υπολόγισε χωρίς τον ξενοδόχο, που σε αυτή την περίπτωση είναι η κυπριακή τρόικα.

Οι τρείς αυτοί εκπρόσωποι των δανειστών λοιπόν κούρεψαν χωρίς ίχνος ανθρωπιάς τον λογαριασμό των 500.000 ευρώ αφήνοντας μόλις 120.000 στο πλαίσιο του κουρέματος των καταθέσεων και της οικονομικής εξυγίανσης της Μεγαλονήσου! Στην ουσία δηλαδή στέρησαν από ένα βαριά άρρωστο παιδί την δυνατότητα να καταπολεμήσει την αρρώστια του!

 

Παρά τις προσπάθειες του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Μανώλη Χιώτη ο οποίος συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που έδειχναν ξεκάθαρα ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός χρησιμοποιήθηκε για αυτό τον σκοπό, η σκληρή τρόικα δεν πείστηκε και πήρε με το έτσι θέλω χρήματα που προορίζονταν για να σωθεί ένας άνθρωπος!

 

Ποιος θα το περίμενε ότι μετά από τόσα μέτρα λιτότητας σε Ελλάδα και Κύπρο οι δανειστές θα ξεπερνούσαν τα όρια και θα στερούσαν την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή από ένα παιδί; Με τις ευλογίες λοιπόν των Σαμαρά – Βενιζέλο και Αναστασιάδη οι δανειστές κάνουν ότι θεωρούν αυτοί σωστό αντιμετωπίζοντας την ελληνοκυπριακή οικογένεια σαν ένα αριθμό σε ένα κομμάτι χαρτί!

Και φυσικά από την μεριά της η κυπριακή κυβέρνηση δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση, δεν είπε ΤΙΠΟΤΑ για αυτό το οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα το οποίο διέπραξαν τρία άτομα με το έτσι θέλω! Γιατί η πολιτική ηγεσία παραμένει αδρανής στις δολοφονικές διαθέσεις των δανειστών; Γιατί τους αφήνουν να αλωνίζουν κόβοντας κεφάλια λες και είμαστε κοπάδι;

ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ το έχετε πάρει χαμπάρι κύριοι της τρόικας; Πως τολμάτε και καταστρέφετε την ζωή ενός παιδιού με τέτοιο απύθμενο θράσος; Και αφού η Ελλάδα θεωρεί την Κύπρο αδελφό  – κράτος γιατί δεν βγήκε ο πρωθυπουργός η το νούμερο δύο του, ο κύριος Στουρνάρας να καταγγείλει την συμπεριφορά της τρόικας και να δηλώσει την στήριξη της στην οικογένεια της μικρής Μαρίας;

 

Αλλά, βέβαια, για το μόνο που ξέρουν να μιλάνε είναι για ψεύτικα πρωτογενή πλεονάσματα και να χαρίζουν ελπίδα με το κιλό. Για το γεγονός ότι η κοινωνία κυριολεκτικά ΠΕΘΑΙΝΕΙ εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζουν με απύθμενη ψυχρότητα οι ξένοι ούτε λόγος! Το γνωρίζουν οι κυβερνητικοί ότι το 75% των αυτοκτονιών αποδίδεται σε οικονομικούς λόγους;

 

Ντροπή λοιπόν στους πολιτικούς εγκληματίες που αφήνουν τους δανειστές ανεξέλεγκτους να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να επιβάλλουν και νέα μέτρα!

 

Τι θα κάνει τώρα η οικογένεια της μικρής Μαρίας; Που θα βρει τα χρήματα για να πάει το παιδί στο εξωτερικό; Θα τους ταΐσει ο Αναστασιάδης πλεόνασμα …

 

Εάν γίνονται τέτοια πράγματα στην Κύπρο που είναι ακόμα στην αρχή φανταστείτε τι θα γίνει μετά από 5 η 10 χρόνια επιβολής των μνημονίων …

 

Danioliptes.gr