Αρκεί ένας απλός υπολογισμός με μία αριθμομηχανή για να υπολογίσει κανείς τις παράλογες χρεώσεις με τις οποίες παραφουσκώνεται η οφειλή ενός δανείου. Οι όροι που προκαλούν την υπερβολική χρέωση μίας οφειλής έχουν κριθεί παράνομοι, καταχρηστικοί και άκυροι από τα δικαστήρια, όμως, οι τράπεζες συνεχίζουν να τις χρεώνουν και οι πολίτες συνεχίζουν να τις πληρώνουν.

 

“Ο δανειολήπτης χρεώνεται με ένα σωρό άκυρους και καταχρηστικούς όπως τόκους υπερημερίας, έξοδα δανείου κλπ. Πράγματα που ούτε υποψιάζεται οτι πληρώνει”, δήλωσε μιλώντας κατά την πρωινή ενημέρωση του radio1d.gr, η δικηγόρος – συνεργάτης του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Δήμητρα Καρδάκου.

 

Χρησιμοποίησε το παράδειγμα ενός 60χρονου δανειολήπτη, μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ο οποίος έλαβε δάνειο (μέσω άνοιχτου αλληλόχρεου λογαριασμού) ύψους 30.000 ευρώ.

 

“Υπολογίζοντας αναλυτικά το τι πλήρωσε και το τι καλείται να πληρώσει από δω και πέρα που έχει ήδη καταβάλλει σχεδόν 40.000 ευρώ, καταλήγω στο συμπέρασμα οτι ο άνθρωπος θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 12 φορές από όσο θα έπρεπε” τόνισε ο κ. Καρδάκου και συμπλήρωσε οτι “ο 60χρονος θα έπρεπε να έχει πληρώσει σε τόκους περίπου 5.000 ευρώ και να έχει εξοφλήσει ήδη!”

 

Καταγγέλει οτι με τον τοκογλυφικό και ληστρικό τρόπο που χρεώνουν οι τράπεζες, ο δανειολήπτης αδυνατεί τελικώς να αποπληρώσει την οφειλή του και καταλήγει έρμαιο στις ρυθμίσεις που θα του προτείνουν οι τράπεζες.

 

Κατέληξε τονίζοντας οτι πρέπει να οι δανειολήπτες να περάσουν από την άμυνα στην επίθεση και να γνωρίζουν ποια είναι τα δικαιώματα και τα όπλα τους εναντίον των τραπεζών.

 

Η δικηγόρος και συνεργάτης του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Δήμητρα Καρδάκου ανέφερε αναλυτικά τι προβλέπει ο νόμος και πώς προστατεύει τους δανειολήπτες από την τοκογλυφική και παράνομη τακτική των τραπεζών.

 

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης εδώ

 

Danioliptes.gr

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.