Η κοινωνία στους δρόμους

Καθημερινό θα είναι το απεργιακό δελτίο αυτήν την εβδομάδα, καθώς εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα προβούν σε κινητοποιήσεις, με αιχμή του δόρατος το θέμα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι κινητοποιήσεις αυτής της εβδομάδας έχουν ως εξής: Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας στο Δημόσιο τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, από τις 11:30 ως τη λήξη του ωραρίου και απεργιακό συλλαλητήριο στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

 

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως το τέλος της βάρδιας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κήρυξε για τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΥΠΠΟ.

 

Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί για τις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, μετά τη λήξη της οποίας θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

 

Στον χορό των κινητοποιήσεων και οι δάσκαλοι που θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την Τετάρτη και την Πέμπτη.

 

Πενθήμερες απεργίες ξεκινούν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

 

Για την Τετάρτη και Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει γενική απεργία, με συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ., την Τετάρτη.

 

Την ίδια ημέρα, η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στον αγώνα της ΑΔΕΔΥ, με 4ωρη στάση εργασίας (11:00-15:00). Τέλος, τριήμερη πανελλαδική απεργία θα υπάρχει στα νοσοκομεία, από την Τρίτη 17, ως την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

 

efsyn