Συνεντεύξεις τύπου με μηδαμινή ουσία και χωρίς κανένα συμπέρασμα. Μια από τα ίδια όπως κάθε χρόνο. Ακόμα να βαρεθούμε;

Έπεσε χθες η αυλαία της 78ης ΔΕΘ με την τρίωρη και ανούσια συνέντευξη του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Μία συνέντευξη Tύπου με τεράστιες σε διάρκεια απαντήσεις σε συνηθισμένες ερωτήσεις.

Τι θα γίνει με τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης; Ποια ονόματα θα κατεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Με ποιους θα συνεργαστεί ο Τσίπρας εαν βγει πρώτο κόμμα σε ενδεχόμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που θα βρει τα λεφτά για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου (παλιότερα έλεγε κατάργηση του μνημονίου, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε).

 

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε σίγουρος οτι θα κερδίσει την αυτοδυναμία οπότε και αν γίνουν εκλογές. Τόσα χρόνια που οι πολιτικοί θεωρούν δεδομένο οτι θα τους ψηφίσει ο κόσμος, έχουν βλέπετε μια περίεργη αισιοδοξία, έτσι και εμείς έχουμε συνηθίσει να ακούμε τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο.

 

Όλα καλά λοιπόν, βρήκαμε και εμείς την ευκαιρία ανάμεσα στις πεντάλεπτες απαντήσεις του κυρίου Τσίπρα να πάρουμε τον απαραίτητο μεσημεριανό υπνάκο, εκτός βέβαια από δυο γεγονότα που όντως προξένησαν το ενδιαφέρον αλλά και την οργή από την πλευρά μας.

Το πρώτο, αφορά την ερώτηση ενός δημοσιογράφου για το πουκάμισο που φορούσε ο “μελλοντικός μας πρωθυπουργός” που όντως ήταν αστεία και ταρακούνησε λίγο το «κοιμισμένο» ακροατήριο. Βέβαια επειδή του κυρίου Τσίπρα του αρέσουν μόνο οι σοβαρές ερωτήσεις, και ΜΟΝΟ από τα γνωστά ΜΜΕ, φάνηκε λίγο να εκνευρίζεται και απάντησε οτι τον ελληνικό λαό δεν τον ενδιαφέρει τι πουκάμισο φοράει ο καθένας!

 

Μα αγαπητέ Αρχηγέ, έχετε μήπως την εντύπωση οτι επειδή μιλάτε που και που με κάποιους “παραγωγικούς φορείς” οτι γνωρίζετε τι θέλει ο κόσμος; Έχετε κατέβει, ποτέ σε απλές και φτωχές γειτονιές να δείτε πόσες ουρές κάνει ο λαός έξω απο τις Ενορίες για να πάρει ένα πιάτο φαί;

Έχετε δει ποτέ αυτές τις συγκλονιστικές εικόνες από ρακένδυτους ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για ρούχα η φαγητό; Έχετε νιώσει ποτέ στο πετσί σας τι είναι να ζει κανείς με τον εφιάλτη οτι η Εφορία θα του κατασχει το σπίτι ανά πάσα στιγμή επειδή χρωστάει;

 

ΟΧΙ φυσικά. Εσείς και οι υπόλοιποι συνάδελφοι σας πολιτικοί, ζείτε στον κόσμο σας, παίρνετε τον υψηλό μισθό σας κάθε μήνα, έχετε τις ανέσεις σας και ονειρεύεστε μια μέρα να αναλάβετε τον πρωθυπουργικό θώκο! Αυτά είναι τα σχέδια σας! Το θέμα όμως δεν είναι τι  ονειρεύεστε να κάνετε μετά από χρόνια, αλλά τι θα κάνετε το επόμενο μισάωρο για την οικογένεια που δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά της! Μην παριστάνετε λοιπόν τον λαοπρόβλητο διότι είστε έτη φωτός μακριά από την ελληνική πραγματικότητα.

 

Και ένα άλλο γεγονός το οποίο μας εξόργισε και σαν Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, είναι οτι επειδή πολύ απλά ο κύριος Τσίπρας μιλούσε ακατάπαυστα σε κάθε του απάντηση, δυστυχώς δεν πρόλαβαν όλοι οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουν! Απο τους 50 που ήταν στο Βελλίδειο ζήτημα να ρώτησαν οι μισοί! Γιατί κύριε Τσίπρα δεν οργανώσατε καλύτερα τον χρόνο σας για να ρωτήσουμε όλοι; Και γιατί δώσατε τον λόγο σε επιλεγμένα ΜΜΕ; Τι ακριβώς φοβάστε;

 

Αυτό λοιπόν δείχνει πως ακόμα ένας πολιτικός έρχεται απροετοίμαστος στην ίδια του την συνέντευξη! Και μετά περιμένουμε απο αυτούς να μας φέρουν τον Ελληνικό παράδεισο; Κάτι δεν πάει καλά εδώ… Μήπως να το ερευνούσαμε και να ήμασταν, γενικότερα, πιο προσεκτικοί στις επιλογές μας;

 

Danioliptes.gr