Πώς να ξεσηκωθούμε εναντίον του μνημονίου και των δανείων αφού είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα;

Το λαό βάζουν μπροστάρη των επικείμενων αντιδράσεων κατά του μνημονίου και της πολιτικής λιτότητας οι κύριοι της αντιπολίτευσης, χωρίς όμως να του αποκαλύπτουν ολόκληρη την αλήθεια:

 

“Ο ελληνικός λαός είναι δεμένος χειροπόδαρα από τη δανειακή σύμβαση. Δεν έχει τη δυνατότητα να προσφύγει σε αντίστοιχο κοινοτικό Δίκαιο και να απαλλαγεί από το βάρος στήριξης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος όπως η Ισλανδία”, τονίζει μιλώντας στο radio1d.gr ο Κώστας Χρυσόγονος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ.

 

Μάλιστα, όπως υπενθύμισε ο ίδιος, στη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελλάδα, υπάρχει ο όρος που προβλέπει οτι αρμόδιο για τη χώρα είναι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. «Η Αθήνα δεν έχει δικαίωμα να προσφύγει στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, όπως το Ρέϋκιαβικ, αλλά μόνο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, οι περισσότεροι λειτουργοί του οποίου προέρχονται από χώρες – δανειστές της Ελλάδας», τόνισε ο κ Χρυσόγονος.

 

Οι  διευκρινίσεις του επιφανούς συνταγματολόγου αποδομούν τις προκλήσεις των πολιτικών που ζητούν από το λαό να ξεκινήσει τον αγώνα στον οποίο θα ακολουθήσουν κι οι ίδιοι.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην 78η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά και τόνισε πως το μνημόνιο θα ανατρέψει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός!

 

«Σήμερα συνειδητοποιεί ότι πρέπει να φύγουμε από το Μνημόνιο. Συμφωνούμε μαζί του. Πρέπει και θα φύγουμε από το Μνημόνιο. Μόνο που δεν θα φύγει το Μνημόνιο με τον κ. Σαμαρά αλλά ο κ. Σαμαράς θα φύγει μαζί με το Μνημόνιο. Και το Μνημόνιο θα φύγει και θα πάει στην ιστορία ως ένα πρόγραμμα που έσπειρε πόνο, εξαθλίωση χωρίς κανένα οικονομικό αποτέλεσμα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέταξε, λοιπόν, το «γάντι» στον πρωθυπουργό και ζήτησε να αντιπαραθέσουν τα επιχειρήματα τους σε μία δημόσια συζήτηση. «Εμείς θέλουμε να αποδεχθεί ο πρωθυπουργός μία δημόσια συζήτηση με πανελλαδική κάλυψη –αν θέλουν τα κανάλια να τη δείξουν. Στη Βουλή στη βουλή. Σε στούντιο σε στούντιο. Με δημοσιογράφους με δημοσιογράφους. Το να αποφεύγει κανείς τη συζήτηση σημαίνει ότι δεν έχει επιχειρήματα. Ότι κρύβεται πίσω από κατασκευασμένες αλήθειες. Και όπως είπα ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Άρα η κυβέρνηση του κ Σαμαρά δεν μπορεί να χαίρεται άλλο» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

{youtube}FL-euGlLJ_M{/youtube}

 

 

Τη στήριξη των πολιτών στις κινήσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είχε ζητήσει κι ο Πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, από το βήμα της ΔΕΘ και μετά από ερώτηση του radio1d.gr, για το αν είναι ενήμερος για των αγώνα που έχουν ξεκινήσει τα μέλη του Συλλόγου στις δικαστικές αίθουσες εναντίον των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και για το αν το κόμμα του θα στηρίξει αυτόν τον αγώνα.

 

{youtube}p5bT5rD4UUI{/youtube}

 

 

«Να βάλουμε στόχο να συγκεντρώσουμε 500.000 υπογραφές, να ζητήσουμε δημοψήφισμα και να προκαλέσουμε την προσφυγή της χώρας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Έχουμε μία δικαστική απόφαση που θα μπορούσε να ανακουφίσει από το βάρος της στήριξης των τραπεζών τον ελληνικό λαό» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Radio1d.gr ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος. Απηύθυνε κάλεσμα και προς το Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών για διοργάνωση μίας αντίστοιχης κίνησης.

 

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης του Νίκου Νικολόπουλου εδώ

 

Μόνο, κύριοι πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές, ο λαός θέλει να αντιδράσει αρκεί όλοι εσείς που πρέπει να γνωρίζετε την αλήθεια του την αποκαλύπτετε; Όταν ρίχνετε το μπαλάκι στους χειμαζόμενους από την κρίση πολίτες, θα πρέπει να τους αποκαλύπτετε τους πραγματικούς λόγους και τους πραγματικούς τρόπους. Κι όταν το κάνετε αυτό να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν αυθόρμητα το δρόμο της αντίδρασης. Το μνημόνιο, η τρόικα, το δυσβάσταχτο πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών μπορούν να ανατραπούν, όπως έγινε και στην Ισλανδία.

 

 

Οι Ισλανδοί βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα τους ακολουθώντας καθαρά δημοκρατικές κι αποτελεσματικές μεθόδους. Πίστεψαν στους εαυτούς τους και τη δύναμη τους και δεν πτοήθηκαν από τις πιέσεις και τους εκβιασμούς.

 

Στην Ελλάδα το «Μαζί τα φάγαμε» λειτούργησε βαθιά στη συνείδηση του πολίτη, που καθηλώθηκε στον καναπέ του, αγνοώντας τα όποια καλέσματα για δράση κι αντίσταση.  

 

 

Διαβάστε σχετικά:

 

Κάντο όπως η Ισλανδία! Εκείνοι σώθηκαν από τις πτωχευμένες τράπεζες, εμείς γιατί όχι;

 

 

 

Danioliptes.gr