Απευθείας διαπραγμάτευση με τα funds που αγόρασαν τα κόκκινα δάνεια των Ελλήνων υπόσχεται κίνημα δανειοληπτών

Απαντήσεις στο τι μπορούν να πετύχουν  10.000 δανειολήπτες που έχουν «ενωθεί» σε ένα νέο κίνημα, το καταστατικό του οποίου είναι υπό κατάθεση, έδωσε στο

radio1d.gr ο διεθνολόγος – δικηγόρος Γιώργος Νούλας που εμπνεύστηκε το «Κίνημα δανειοληπτών».

«Έχουμε περάσει στην αντίπερα όχθη. Πρέπει να ενωθούν όλοι όσοι ταλαιπωρούνται. Απευθυνόμαστε σε κάθε μορφής Έλληνα πολίτη που έχει το πρόβλημα του», ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε οτι δεν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα στο εγχείρημα αυτό. «Πρόκειται για ανθρώπους, είπε, που δεν καταλαβαίνουν από κόμματα και χρώματα».

 

Όπως είπε, μέσω του κινήματος θα ξεπεραστούν οι θεσμικές εξουσίες. Γνωστοποίησε οτι στόχος του κινήματος δανειοληπτών στην Ελλάδα που βρίσκεται στα «σκαριά» είναι καταρχάς η διάσωση των ακινήτων που κινδυνεύουν να βγουν στο σφυρί κι η απευθείας επαναδιαπραγμάτευση με ταdistressfundsπου έχουν αγοράσει τα κόκκινα δάνεια.

 

Ανέφερε τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την προσφυγή των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στο νόμο κι ότι έχει τεθεί ο στόχος αυτά τα προβλήματα να υπερπηδηστούν και στη συνέχεια να υποκατασταθεί η τράπεζα η οποία διαπραγματεύεται με ταdistress funds.

Χαρακτήρισε «σημαντικό παίκτη» τους 10.000 δανειολήπτες, που έχουν βάλει την υπογραφή συμμετοχής – «προσχώρησης» στο υπό δημιουργία κίνημα.

 

Ο κ. Νούλας μίλησε, μεταξύ άλλων, και για το στόχο του κινήματος που είναι να ιδρύσει μία τράπεζα με χρήματα των δανειοληπτών, που θα έχει στόχο την βοήθεια όσων δανειοληπτών βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, ακόμα και με αναχρηματοδότηση των δανείων τους.

 

Οι δανειολήπτες χρειάζονται αγώνα και στήριξη, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών και Δανειοληπτών Θεόδωρος Θανόπουλος, ο οποίος πριν από 17 χρόνια ίδρυσε τον πρώτο σύλλογο για την προστασία των δανειοληπτών πανελληνίως.

 

Σημείωσε οτι οι τράπεζες δεν πρόκειται να δεχθούν να χάσουν χρήματα, και ειδικά, όσα τους οφείλονται από δανειολήπτες.  Παράλληλα, τόνισε οτι ο κόσμος πρέπει πρώτα να περιμένει να δει εγγράφως τους σκοπούς του κινήματος καθώς και ποιες διασφαλίσεις περιλαμβάνει.

Καταλήγει λέγοντας, οτι υπάρχουν πολλοί δανειολήπτες οι οποίοι υπέστησαν σοβαρές ζημίες επειδή δεν απευθύνθηκαν στον κατάλληλο άνθρωπο.


Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Γιώργου Νούλα και του Θεόδωρου Θανόπουλου στο radio1d.gr εδώ


Danioliptes.gr