Λένε και καμία αλήθεια…

Η πιθανότητα κοινωνικής έκρηξης, να ξεπεραστούν δηλαδή τα όρια αντοχής της κοινωνίας μας, αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του στο Reuters.

Για τη Χρυσή Αυγή, είπε ότι πρόκειται για ένα υποπροϊόν της κρίσης, αλλά όχι αυτόματα, σημειώνοντας πως η οικονομική κρίση δημιούργησε ένα πολύ καλό περιβάλλον για την ανάπτυξη ενός τέτοιου φαινομένου.

 

 

«Η Χρυσή Αυγή αποτελεί ακριβώς αυτό το πολιτικό και ιδεολογικό υποπροϊόν της κρίσης, στο πλαίσιο του λεγόμενου “αντιμνημονιακού” στρατοπέδου στο πολιτικό μας σύστημα», πρόσθεσε.

 

Στο ενδεχόμενο να παραιτηθούν μαζικά οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από το αξίωμά τους στο κοινοβούλιο, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι μια τέτοια κίνηση δεν αποτελεί απειλή αλλά ευκαιρία για να οργανωθεί το λεγόμενο συνταγματικό τόξο.

 

Φοβούνται την κοινωνική έκρηξη την οποία οι ίδιοι με τις πολιτικές και τις επιλογές τους πυροδοτούν; Βέβαια, η παραπάνω δήλωση έγινε μόλις μία μέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών κατά την οποία ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος «Η Ελλάδα είναι η 30η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο».

 

Αυτήν την απίστευτη δήλωση έκανε το βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου ’13 σε συνάντηση με παράγοντες της Ομογένειας, στο γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης. Και δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό: «…Αν υπήρχε G30, θα έπρεπε -η Ελλάδα- να είναι μέλος… Σύντομα θα βγούμε από την κρίση… Οι εταίροι μας (δηλ. δανειστές) ουδέποτε μας πίεσαν να υποχωρήσουμε στα εθνικά θέματα…»

 

Πότε πρόλαβε η χώρα, η οποία κινδυνεύει με κοινωνική έκρηξη να σκαρφαλώσει στις 30 οικονομίες του κόσμου κανείς δεν ξέρει! Ο κ Βενιζέλος, μέσα σε δύο ημέρες, εξέπεμψε δύο σαφώς αντιφατικά μηνύματα. Κι όλα αυτά όσο βρίσκεται στο εξωτερικό…Αναλογιστείτε τι λέει στο εσωτερικό;

 

Danioliptes.gr