Τα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης και του κρατικού μηχανισμού φαίνεται να λειτούργησαν αμέσως μετά την διαβίβαση των φακέλων με τις υποθέσεις της Χρυσής Αυγής από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δένδια.
Απορίας άξιο είναι πώς και έγινε αυτό το θαύμα όταν δεκάδες άλλα σκάνδαλα και εγκλήματα κατά της ελληνικής οικονομίας παραμένουν στο συρτάρι κι οι υπεύθυνοι αυτών απολαμβάνουν την ασυλία τους.
Νομικοί ή όχι, όλος ο κόσμος είχε δεκάδες απορίες και προβληματισμούς στον απόηχο της σύλληψης κορυφαίων και μη στελεχών της Χ. Α.
Εύστοχες οι παρατηρήσεις του επικεφαλής του κόμματος Δημιουργία Ξανά, Θάνος Τζήμερος ο οποίος σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο αναφέρει τα εξής:
«Δεν είμαι νομικός, αλλά μια στοιχειώδη αντίληψη νομικών την έχω. Ας μου πει κάποιος αν ο παρακάτω συλλογισμός είναι λάθος:
α) Για να συλληφθούν εν ενεργεία βουλευτές, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία του αυτόφωρου, σωστά;
β) Για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου, στηρίχθηκε στο άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα που μιλάει για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωστά;
γ) Άρα ο δικαστής κρίνει ότι η ΧΑ ήταν εγκληματική οργάνωση. Ερώτηση κρίσεως: την έκρινε στο σύνολό της ή μόνο όσον αφορά στην παρέα των βασικών στελεχών; Αν ισχύει το δεύτερο είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί ότι τις εντολές για βιαιοπραγίες τις έδιναν ο Μιχαλολιάκος ή ο Παππάς και όχι αυτενεργούντες περιφερειακοί. Αν ισχύει το πρώτο θα έπρεπε να συλληφθούν ΟΛΑ τα εγγεγραμμένα μέλη της ΧΑ. Σκέφτομαι κάτι λάθος;
Επίσης, το άρθρο 187 αναφέρεται σε πολλά αδικήματα όπως η υπεξαίρεση και η απάτη. Ερώτηση: πώς χαρακτηρίζεται η κίνηση της κυβέρνησης να υποχρεώσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία να έχουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, να υποχρεώσει την Τράπεζα της Ελλάδος να αγοράσει με αυτά τα αποθεματικά Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, λίγες ώρες πριν το κούρεμα, χωρίς να πάρει την άδεια της διοίκησης των Ταμείων, να την υποχρεώσει να συυμμετάσχει σ’ αυτό, με αποτέλεσμα εκατομμύρια ασφαλισμένοι να χάσουν δισεκατομμύρια σε ασφαλιστικές εισφορές που εξαχνώθηκαν εν ριπή οφθαλμού. Είναι απάτη, ναι ή όχι; Θα μπορούσε ένας ουδέτερος ανεπηρέαστος δικαστής να ασκήσει δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατά της κυβέρνησης που αποφάσισε τα παραπάνω;
Θα μπορούσα να γράψω τόμους με καραμπινάτες απάτες του πολιτικού συστήματος σε βάρος του πολίτη (π.χ. οι αλλαγές στη νομοθεσία των φωτοβολταϊκών) αλλά περιορίζομαι στην προαναφερθείσα.Παρακαλώ τους νομικούς εντός και εκτός Δημιουργίας να μας δώσουν τα φώτα τους.»
Περιμένουμε τους νομικούς του κυβερνητικού επιτελείου να τοποθετηθούν επί του θέματος και τη δικαιοσύνη να ολοκληρώσει την αποστολή της.
Danioliptes.gr
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.