Η Ελλάδα είναι μια τέλεια χώρα στο εξωτερικό και μια χρεοκοπημένη χώρα στο εσωτερικό! Κυβερνητικές αλχημείες με στυλ και φαντασία!

«Ο πόνος θα περάσει και θα έρθουν τα χαμόγελα». Αυτό το μήνυμα μετέφερε ο πρωθυπουργός στους έλληνες ομογενείς στην Αστόρια οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό! «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή στην πατρίδα» τόνισε ο Σαμαράς προσθέτοντας πως η Ελλάδα περνάει σε ένα «νέο κεφάλαιο, το κεφάλαιο της Ανάπτυξης και του Δυναμισμού, αυτό που μας αξίζει» συνέχισε.

 

Συμφωνούμε με τον αρχηγό της χώρας, η Ελλάδα όντως αξίζει να έχει ανάπτυξη, ελπίδα και προοπτική! Έτσι έχουν λοιπόν τα πράγματα στην υποψήφια χώρα για την προεδρία της Ε.Ε! Ή μήπως όχι;

 

Τα νούμερα και τα γεγονότα έρχονται για μία ακόμη φορά να διαψεύσουν τον μέγα πολιτικό στοχαστή Σαμαρά και να κάμψουν την λάμψη αισιοδοξίας που πηγάζει από μέσα του! Διότι αφού η κυβέρνηση του μας αντιμετωπίζει σαν αριθμούς θεωρούμε χρέος μας να του δώσουμε μία γεύση από το δικό του πολιτικό ποτήρι!

 

1.403.698 άτομα είναι άνεργοι
3.334.690 άτομα είναι ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός
2.704.295 άτομα είναι οι συνταξιούχοι
Συνολικά ο πληθυσμός της Ελλάδας που δεν εργάζεται ή εισπράττει από το δημόσιο είναι πάνω από 7 εκατ. κάτοικοι!

 

Αυτά τα θλιβερά στοιχεία προκύπτουν από την πέμπτη έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων για τον μήνα Οκτώβριο, σε συνδυασμό με πληροφορίες από την ΕΛΣΤΑΤ. Επιπλέον, Οι Έλληνες που εργάζονται είναι λιγότεροι από το 50% αυτών που «κάθονται». Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το σύνολο των απασχολουμένων τον Ιούνιο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.628.421 άτομα.

 

Εάν προσθέσουμε εδώ και το γεγονός ότι στις πολύωρες και εξαντλητικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Ταμείου, Πολ Τόμσεν, συμπεριφέρεται σαν να είναι απών και να μην τον ενδιαφέρει τι θα προκύψει από τις συζητήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, τότε συνθέτουμε την πραγματική εικόνα της Ελλάδας!

 

Μιας Ελλάδας που απέχει έτη φωτός από τα όνειρα και τα πιστεύω του ίδιου της του πρωθυπουργού! Άλλα λέει και υπόσχεται στο εξωτερικό Σαμαράς και άλλα συμβαίνουν στην ελληνική πραγματικότητα! Αυτό είναι ένα ακόμα δείγμα γραφής ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική κοινωνία που πληρώνει όλα τα μέτρα λιτότητας που ψηφίζονται στο κοινοβούλιο!

 

Και όσον αφορά το θέμα Τόμσεν, τους δικούς μας υπουργούς τους έχει πιάσει ψυχρολουσία γιατί η συμπεριφορά του είναι ξεκάθαρο ότι απεικονίζει την πρόθεση του ΔΝΤ και κατ’ επέκταση των ΗΠΑ να αποχωρήσει από την Ελληνική τρόικα με ότι αυτό και αν συνεπάγεται!

 

Η έξοδος του ΔΝΤ από την Τρόικα θα σηματοδοτήσει την πλήρη απεξάρτηση του αμερικανικού παράγοντα από το ελληνικό πρόβλημα, γεγονός που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το δυσαρέσκεια της Αμερικής για την πλήρη πρόσδεση της χώρας μας στο «γερμανικό άρμα».

Στο σενάριο της εξόδου του ΔΝΤ,η Ελλάδα θα καταστεί πλέον και με την «βούλα» προτεκτοράτο της Γερμανίας, αφού η χρηματοδότησή της θα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τις «ορέξεις» της γερμανικής Καγκελαρίας.

Τα συμπεράσματα δικά σας …

 

Danioliptes.gr