«Shutdown» στην Αμερική; Η Ελλάδα σας πρόλαβε εδώ και τρία χρόνια!

Αν έχετε παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες επικρατεί ένας, οικονομικός και πολιτικός αναβρασμός σε Αμερική και Ιταλία. Από την μία πλευρά, ο πρόεδρος Ομπάμα έβαλε λουκέτο στο αμερικανικό δημόσιο καθώς είναι πεπεισμένος ότι μπορεί και πρέπει να περάσει από το Κογκρέσο το πρόγραμμα του που αφορά την αναμόρφωση του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας.

Να το πούμε τελείως απλά και λαϊκά, γίνεται ένας χαμός! Βέβαια αυτά τα θέματα για εμάς τους Έλληνες είναι ψιλά γράμματα! Διότι το δικό μας «μαγαζί» είναι κλειστό τα τελευταία τρία χρόνια. Τολμούμε να πούμε ότι σε πολιτικές και οικονομικές κρίσεις έχουμε μπόλικη εμπειρία!

Μόνο ΜΙΑ ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πετύχει να περάσει από τις ανεξέλεγκτες προσλήψεις σε ατελείωτες απολύσεις.

 

Από την εποχή της ευημερίας και της ησυχίας στο τι θα φάμε σήμερα από τα σκουπίδια! Από το «μακάρι να βρω ένα σπίτι να μείνω», στο «άντε να το δώσω το παλιόσπιτο να ξεχρεώσω την εφορία». Και από την εποχή της λιτότητας στο … πρωτογενές πλεόνασμα (Μπράβο κύριε Στουρνάρα!)

 

Από την εποχή του «το μνημόνιο είναι λάθος» στο «το μνημόνιο είναι η μόνη λύση». Και από το «κούρεμα των ομολόγων είναι σωτήριο για την οικονομία» στο «πρέπει και ο λαός να μας ζητήσει ένα συγγνώμη». Μόνο ΕΜΕΙΣ μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοια ασύστολα ψεύδη από τους πολιτικούς προύχοντες!

 

Μόνο μία ελληνική κυβέρνηση μπορεί να φωνάζει και να ωρύεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και μετά την απόφαση του δικαστηρίου να υποστηρίζει το Σύνταγμα και τους Νόμους!

 

Και μην ξεχνάμε και το συνεχές κρυφτούλι με την τρόικα … Θα έρθουν, δεν θα έρθουν, τι θα γίνει τέλος πάντων;

Να θυμίσουμε λίγο και το γεγονός ότι, οι κυβερνητικοί κύκλοι παραμυθιάζουν τον κόσμο λέγοντας ότι δεν θα γίνουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, και μετά η κυβέρνηση να τις ανακοινώνει στην Βουλή ως μνημονιακή υποχρέωση!

 

Εδώ ολόκληρη Βουλγαρία ξεσηκώθηκε επειδή η κυβέρνηση τόλμησε να τους αυξήσει την ΔΕΗ! Αλλά εμείς εδώ απλά συλλέγουμε εμπειρίες!

 

Ιστορίες καθημερινής μνημονιακής τρέλας…

 

Danioliptes.gr