«Διαύγεια» τέλος … Ευτυχώς έχουμε τα «αντικειμενικά» ΜΜΕ

Την ίδια στιγμή, που η κυβέρνηση ασχολείται με τον Χρήστο Παππά, και το ΠΑΣΟΚ με τα εσωκομματικά του, στην άλλη… πλευρά του Ατλαντικού οι ΗΠΑ δεν έχουν ανοίξει ακόμα παρά μόνο για να υποδεχθούν τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αντάλλαξε φιλικά χαμόγελα με τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπαίντεν.

Ας μην παραλείψουμε και το γεγονός ότι έχουν ήδη περάσει δέκα μέρες και η Γερμανία δεν έχει καταφέρει ακόμη να κάνει κυβέρνηση. Δηλαδή, η Ευρώπη είναι πάλι σε αναμονή μέχρι να τελειώσουν τα πολιτικά τερτίπια του απίστευτου διδύμου Μέρκελ – Σταινμπρουκ!

 

Δεν σας άρεσε η επικαιρότητα; Που να δείτε τι ακολουθεί, διότι την ώρα που η βουλή αλλάζει μοκέτα, με τα χρήματα των φορολογουμένων και ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ δηλώνει στο Radio1d.grότι δεν υπάρχει κυβέρνηση διότι κανείς δεν τους ενημερώνει για τα ταξιδάκια του πρωθυπουργού και για το τι γίνεται με την Χρυσή Αυγή, δυο σημαντικά γεγονότα περνούν στα ψιλά… Ε τώρα έχουμε την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου ποιος νοιάζεται για τα υπόλοιπα;

 

Σύμφωνα λοιπόν με ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε συντάκτη μίας διοικητικής πράξης, το εάν αυτή θα αναρτηθεί στην «Διαύγεια» ή όχι, προκειμένου να αποκτήσει νομική ισχύ.

 

Και για όσους δεν θυμούνται η «Διαύγεια» ήταν το όνειρο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης των τότε Υπουργού και Πρωθυπουργού Ραγκούση και Παπανδρέου. Είναι μια ηλεκτρονική σελίδα όπου υποτίθεται δημοσιεύονται όλες οι υπουργικές αποφάσεις για να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται στην εκάστοτε κυβέρνηση. Και λέμε «υποτίθεται» διότι δεν δούλεψε ποτέ. Ήταν μια προσπάθεια του Παπανδρέου να καταπολεμήσει την διεφθαρμένη χώρα που ο ίδιος παραδέχτηκε ότι κυβερνούσε.

 

Εάν έπεφτε σε σωστά χέρια αυτό το site ίσως είχε την ευκαιρία να κάνει κάτι καλό για τον απλό κόσμο που απλά θέλει να μάθει τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη του. Και λέμε «ίσως» γιατί τώρα όνειρο ήταν και πάει καθώς στο πλαίσιο των τεράστιων μεταρρυθμίσεων που προωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και η κατάργηση της «Διαύγειας»

 

Ειδικότερα, η ρύθμιση τροποποιεί και αλλοιώνει τον πυρήνα του Ν.3861/2010, γνωστότερου ως «νόμου Ραγκούση», διότι αντικαθιστά την πλέον θεμελιώδη πρόνοια (παράγραφος 2, άρθρο 4), που ορίζει ότι οι διοικητικές πράξεις «δεν εκτελούνται, εάν δεν έχει προηγηθεί η ανάρτησή τους στο Διαδίκτυο» με άλλη διατύπωση, η οποία προβλέπει ότι οι αποφάσεις του κράτους «ισχύουν από την ανάρτηση τους στο Διαδίκτυο …εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά σε ειδικές διατάξεις ή στις ίδιες τις πράξεις».

 

Δηλαδή, κάθε συντάκτης μίας διοικητικής απόφασης θα μπορεί να κρίνει από μόνος του, εάν αυτή πρέπει να αναρτηθεί στη «Διαύγεια». Κι εάν το κάνει, τότε η πράξη του θα ισχύει χωρίς να χρειαστεί να το μάθει κανένας μας, διότι ο νόμος θα του παρέχει ελεύθερα το δικαίωμα της αυτεξαίρεσης!

 

Έτσι λοιπόν με συνοπτικές διαδικασίες Διαύγεια τέλος! Ότι έμαθες ελληνικέ λαέ έμαθες. Τώρα σκοτάδι… γιατί κανείς δεν πρόκειται να αναρτήσει εθελοντικά μια απόφαση που ξέρει ότι δεν τον συμφέρει να παρουσιαστεί δημόσια! Δεν θέλει και πολύ μυαλό!

 

Και αν η κυβέρνηση το έχει γυρίσει στον… εθελοντισμό (βλέπε εφοπλιστές που θα δίνουν εκατομμύρια στο κράτος εθελοντικά) τα νούμερα της ανεργίας στο άμεσο μέλλον έρχονται να την ξυπνήσουν μάλλον απότομα.

 

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ με έρευνα που εκπόνησε υπολόγισε ότι μέχρι το 2016 η ανεργία θα φτάσει στο 34%!

 

Στην ίδια έρευνα αναφέρεται, ότι από τον Οκτώβριο του 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί περίπου 1.000.000 θέσεις απασχόλησης, ενώ το 27,4% που καταγράφηκε ως ποσοστό ανεργίας τον περασμένο Μάρτιο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), είναι το υψηλότερο που έχει υπάρξει τα τελευταία 30χρόνια σε χώρα του δυτικού κόσμου.

 

Το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι «η συνέχιση της ασκούμενης πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα θα εξακολουθήσει να έχει οδυνηρές συνέπειες στο ΑΕΠ και στην απασχόληση τα επόμενα χρόνια.

 

Εξάλλου, αλλάζουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος ανεργίας.

Συγκεκριμένα αναμένεται να μειωθούν από 450 σε 400 οι ημέρες επιδότησης σε διάστημα τετραετίας. Έτσι όσοι άνεργοι συμπληρώνουν την προηγούμενη τετραετία από την υποβολή αίτησης για χορήγηση επιδόματος ανεργίας, 400 ημέρες επιδότησης, θα χάνουν το δικαίωμα της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας που φθάνει τα 360 ευρώ το μήνα.

 

Τα συγκλονιστικά στοιχεία για την ανεργία που δημοσιεύονται συχνά – πυκνά δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πόσο σοβαρά και υπεύθυνα αντιμετωπίζει την σύγχρονη μάστιγα της εποχής μας η κυβέρνηση.

 

Σε τρείς μέρες προχώρησε σε συλλήψεις ενός ολόκληρου κόμματος και δεν μπορεί να κάνει τίποτα για την ανάσχεση της ανεργίας. Μόνο ο Βρούτσης απέμεινε να λέει ότι έχουν αυξηθεί η προσλήψεις…

 

Danioliptes.gr