Αν ναι, τότε ισχύει το ίδιο και για τον Κώστα Καραμανλή, τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Αλογοσκούφη, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον Γιάννο Παπαντωνίου και τα άλλα παιδιά;
Γιατί δεν μήνυσε και αυτούς κάποιος; Το «λεφτά υπάρχουν» μας πείραξαν μόνο; Ήταν το μοναδικό μεγαλειώδες ψέμα που μας είπαν; Όλες οι υπόλοιπες υποσχέσεις που πέσανε στο κενό δεν ήταν εξίσου ψεύτικες;
«Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια», που λέει και ο θυμόσοφος λαός… Σε αυτή τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και συνέλαβε την έννοια του μέτρου, και τα δύο έχουν ισοπεδωθεί και έχουν περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Α! Μηνυτήρια αναφορά έλαβε και ο Γιάννης Στουρνάρας. Κουμπάρος με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου είναι ο Υπουργός Οικονομικών, που είναι κουμπάρος του πρώην υπουργού Οικονομίας επί εποχής Σημίτη και σκανδάλου Χρηματιστηρίου, Γιάννου Παπαντωνίου, του οποίου η σύζυγος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Αν, λοιπόν, συνεχίσει ο χορός των μηνύσεων όλοι αυτοί θα μπουν φυλακή; Σε περίπτωση, βέβαια, που αποδειχθεί η ενοχή τους στο δικαστήριο.
Και τότε, σειρά θα πάρουν κι οι τραπεζίτες που εφαρμόζουν παράνομους και καταχρηστικούς όρους, αντίθετα από τις αντίστοιχες κοινοτικές αποφάσεις και τις αμετάκλητες αποφάσεις του Αρείου Πάγου κόκ.
Όσο κι αν ακούγεται, παράλογο πρέπει να το πιστέψουν οι Έλληνες ότι ήρθε η ώρα να διεκδικήσουν να παραπεμφθεί στο ειδικό Δικαστήριο…
Με τη βοήθεια του Olympia.gr, μπορεί να κανείς θα θυμηθεί τα υπόλοιπα «μαργαριτάρια» του Γιώργου Παπανδρέου, εκτός από το περιβόητο «Λεφτά υπάρχουν».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ : Κάποιοι νομίζουν πως η λύση στο πρόβλημα είναι η μείωση των μισθών και η αύξηση των φόρων. Κάνουν λάθος, κάνουν μεγάλο λάθος. Αν σήμερα, αν σήμερα, παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στην μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη,
θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης. Κανένα νέο βάρος στη μικρή και μεσαία τάξη, εγγυώμαστε το εισόδημα των Ελλήνων εργαζομένων, αυξήσεις μισθών πω από τον πληθωρισμό. Φίλες και φίλοι, λεφτά υπάρχουν, λεφτά υπάρχουν. Βρέθηκαν στα γρήγορα για τις τράπεζες, εκατοντάδες δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια. Λεφτά ξέρουμε ότι βρίσκονται και για τον πολίτη όταν υπάρχει η πολιτική βούληση.
Π. ΣΩΚΟΣ, («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»), 13-1-2010 : Κύριε Πρόεδρε, εξετάζετε εσείς ως κυβέρνηση να προσφύγετε μόνοι σας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να φύγουμε από το ευρώ, ούτε να προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν το έχουμε ανάγκη.
ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ : “Όταν λέω, υπερβάλλοντας, ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, κλείσαμε το θέμα σε δεκαπέντε ημέρες, το κλείσαμε σε δεκαπέντε ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στον λαό. O Παπανδρέου με είχε πάρει τηλέφωνο από τον Νοέμβριο του 2009, λέγοντάς μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. “
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Η κυβέρνηση απο τον οκτώβριο του 2009 είχε αποφασίσει σαν μόνη επιλογή την είσοδο στο ΔΝΤ.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ : Έπρεπε λοιπόν να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα μόνοι μας, την επομένη των εκλογών. Δεν το κάναμε. Αντί αυτών μοιράζαμε επιδόματα και σχεδιάζαμε αυξήσεις σε μισθούς.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπακωνσταντίνου και η πρώην υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη ήταν οι υπαίτιοι που μπήκε η χώρα στο ΔΝΤ, σχέδιο στο οποίο αντέδρασα τόσο ο ίδιος όσο και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης και Αννα Διαμαντοπούλου. Ειχα εισηγηθει στο υπουργικο συμβουλιο τον οκτωβριο του 2009 σκληρα μετρα απο τοτε, αλλά δεν εισακούσθηκα.
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο…«.. Ήμουν μεταξύ εκείνων που ζητούσαν σκληρά μέτρα αμέσως μετά από τις εκλογές του 2009. Δυστυχώς, ήταν άλλες οι προτεραιότητες εκείνη την περίοδο. Θεωρώ ότι αν είχαμε δράσει εγκαίρως, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει μεγάλο μέρος των όσων ακολούθησαν. Μάλιστα, η κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την ηγεσία του Κινήματος ότι γνώριζε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά θέλησε να κρύψει την πραγματικότητα. Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση πορεύθηκε χωρίς πυξίδα και άρχισε τους πειραματισμούς με ερασιτεχνικό τρόπο. Κατηγόρησε επίσης τον κ. Παπανδρέου για ερασιτεχνική άμυνα στις επιθέσεις των αγορών. Η Βάσω Παπανδρέου δήλωσε ακόμα ότι, στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου, τον Οκτώβριο του 2009, του έλεγε να πάρει επειγόντως μέτρα, και αυτός την κοίταγε σαν ούφο
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : “Μπορούσαμε να αποφύγουμε το ΔΝΤ. Ούτως ή άλλως κανείς δεν ήξερε τότε πόσα χρωστάμε ή ότι θα χρειαστούμε μία ριζική αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους” είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης τύπου το μεσημέρι, καρφώνοντας τον προκάτοχό του στην αρχηγεία του κόμματος, Γιώργο Παπανδρέου αλλά….και τον προκάτοχό του, τότε, στον θώκο του υπουργείο Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ : Είχα πει στον Γ Παπανδρέου, τον Ιούλιο του 2009 ότι το έλλειμμα, ήδη, είναι διψήφιο με δυναμική ανόδου, και δεν ξέρουμε το χρέος. Άρα του είπα, επί λέξη, όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα κληθούμε να κυβερνήσουμε υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Άρα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε και τις στρατηγικές μας και τις πολιτικές μας. Να μην υιοθετούμε αιτήματα, να μην υιοθετούμε εύκολες λύσεις.
ΜΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ : Στενός συνεργάτης του ΓΑΠ. «Αθήνα 11 Ιουνίου 2012, Αγαπητοί φίλοι και φίλες, 1. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ήξερε για την κατάσταση της οικονομίας και αφού ήξερε έπρεπε να έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση και συμπεριφορά, ως ΠΑΣΟΚ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΗΣ : Καταλόγησε ηθική αυτουργία στον τ. πρωθυπουργό, και υπενθύμισε στον Ε. Βενιζέλο ότι ο Ελληνικός λαός στο σύνολο του απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία του Παπανδρέου και πως ορισμένοι εκ των υπουργών του, θα έπρεπε ήδη να ήταν φυλακή»!
ΝΙΚΟΣ KΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ : Διέπραξαν εσχάτη προδοσία όσοι μας οδήγησαν στο μνημόνιο.
ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ : Εκτίμησε ως ανεξήγητες και αντιφατικές τις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου το 2010 για τη διαχείριση της κρίσης καθώς όπως επεσήμανε υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις από την προσφυγή στο μνημόνιο και το ΔΝΤ. Τόνισε, δε, ότι αποτελεί αντικείμενο των δημοσιογράφων να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν τους λόγους της αντιφατικής πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση το 2010.
ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΜΠΡΑΟΥΝ : Ο πρώην Πρωθυπουργός της Αγγλίας γράφει στο τελευταίο του βιβλίο: ενενήντα (90) δισεκατομύρια ευρώ στοίχησε στην Ελλάδα, η αργοπορία του Παπανδρέου να λάβει εγκαίρωσ μέτρα μετά την νίκη του στις εκλογές τον Οκτώβριο του 2009.
ΧΟΑΚΙΜ ΑΛΜΟΥΝΙΑ : ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009: Τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ.Παπανδρέου είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα δεδομένα της Ελληνικής οικονομίας.
ΠΕΤΕΡ ΣΤΑΙΝΜΠΡΟΥΚ : Στο τελευταίο του βιβλίο γράφει ότι, είχε ενημερώσει τον Ιανουάριο του 2009 τον Παπανδρέου για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος. Αμέσως του είπε ο Παπανδρέου πως δεν ξέρει αν πλέον θέλει να γίνει πρωθυπουργός.
ΝΤΙΡΚ MIΛΕΡ : Στο βιβλίο του ο γερμανός αναλυτής υιοθετεί την άποψη «ότι ο Παπανδρέου ήταν η εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ και αποστολή του ήταν με κάθε τρόπο να επιφέρει τη ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη». Θεωρεί ανεξήγητη την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να προαναγγείλει δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη: «Θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα, τι ρόλο έπαιξε ο Παπανδρέου. Για λογαριασμό ποιου έδρασε;» Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του «έκαναν ό,τι πέρναγε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους», γράφει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του ο Μίλερ.
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : Ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε την κερκόπορτα παραδίδοντας στους ξένους την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφικη μας ακεραιότητα»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ : Εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε αποφύγει το πρώτο και το δεύτερο Μνημόνιο. Πιστεύει ότι με τα δύο αυτά Μνημόνια η χώρα μετατράπηκε σε μια σύγχρονη «αποικία» των δανειστών της. Ομως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκε σωστά και αντί να δεχθεί την πρόταση του ΔΝΤ για κούρεμα του χρέους προτίμησε το Μνημόνιο με επαχθείς όρους. Αναφερόμενος στους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι «κρύβονταν πίσω από τους ευρωπαίους». Αναφερόμενος στους χειρισμούς τους δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν ξέρω αν υπήρχε σκοπιμότητα, όμως τα αποτελέσματα ήταν τραγικά» και επεσήμανε ότι «η άγνοια δεν δικαιολογείται, είχαν συμβούλους, είχαν το ταμείο που είχε υποδείξει επανειλημμένα τι πρέπει να γίνει».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑΣ : Εκτιμά ότι οι Αμερικανοι εκμεταλλεύτηκαν τον Γιώργο Παπανδρέου. «Αφού έκαναν τον Γιώργο πρόεδρο της Σοσιαλιστικής, μετά μπήκαμε στο ΔΝΤ για να έχει η Αμερική τον πλήρη έλεγχο του ευρώ και της Ευρώπης». Ο κ. Τσοβόλας υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός υπογραμμίζοντας ότι ήταν λάθος η ένταξή μας στο μηχανισμό του ΔΝΤ, ενώ δήλωσε «μπορούσαμε και χωρίς το ΔΝΤ να εξοφλήσουμε το χρέος μας». Τέλος, εκτίμησε ότι οι Αμερικανοί λειτούργησαν βάση σχεδίου προκειμένου μέσω του ΔΝΤ να ελέγξουν το ευρώ, αλλά και την υπόλοιπη ευρώπη και τη χώρα μας
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ : Η Ελλάδα είχε δυνατότητες διαπραγμάτευσης. Δεν το έκανε ποτέ όμως, γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις. Έχω επανειλημμένα τοποθετηθεί. Πρόκειται για ένα προμελετημένο και προσχεδιασμένο έγκλημα, το οποίο αρνήθηκε να υλοποιήσει ο Καραμανλής και γι αυτό και αποχώρησε στην ουσία από την εξουσία, δέχθηκε όμως με θέρμη να το υλοποιήσει ο κ. Παπανδρέου. Είναι όμως ένα σχέδιο εγκληματικό για τον ελληνικό λαό.
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΗΣ : Την λέξη απαγκίστρωση ξέρετε γιατί την χρησιμοποιώ; Γιατί θεωρούσα και θεωρώ ότι αγκιστρώθηκε ο λαός. Με ό,τι σημαίνει η αγκίστρωση, και η αγκίστρωση σημαίνει και εξαναγκασμός. Για παράδειγμα, εγώ έχω την πολιτική βεβαιότητα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μπορούσε να αποφύγει την προσφυγή στο ΔΝΤ. Την προσφυγή στο ΔΝΤ την έκανε όχι γιατί αναγκάστηκε αλλά γιατί την επέλεξε. Ήταν δυνατή η αποφυγή της «τρόϊκας» και του Δ.Ν.Τ. Δεν αναφέρομαι μόνο στις δηλώσεις του Στρος – Καν για την επιλογή της κυβέρνησης. Με λαθεμένους χειρισμούς και αποσπασματικές ενέργειες διαμόρφωσε συνθήκες για την παρουσία του Δ.Ν.Τ. στη χώρα. Μπορούσε, εάν το επέλεγε, να αξιοποιήσει δυνατότητες για στήριξη μόνον από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με παράλληλη άσκηση πολιτικής που θα αντιμετώπιζε τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΠΕΠΕΛΑΣΗΣ : Μπορούσαμε να αποφύγουμε το Μνημόνιο; Ναι, ναι, ναι…Το πιστεύω αν και δεν έχω τρόπο να το αποδείξω. Μπορώ όμως να καταθέσω τη διαίσθησή μου από την εξέταση του θέματος. Ό,τι λέω είναι προσωπικές εντυπώσεις. Ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε χίλια δυο δείγματα της ανεπάρκειάς του να κυβερνά μια χώρα, για κάποιους λόγους που υποπτευόμαστε μερικοί από μας, έπρεπε να προσφέρει όσα του ζήτησαν ως αντάλλαγμα για αυτά που έλαβε στη δωροθήκη του προτού καν γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν μπορώ να το τεκμηριώσω πλήρως, αλλά εν μέρει το τεκμηριώνω. Πώς αλλιώς ερμηνεύεται π πολιτική συμπεριφορά του; Εμένα δεν με καλύπτει η ερμηνεία ότι ήταν μόνο ανοησία και απερισκεψία. Μπορεί να ήταν και ανοησία, αλλά δεν ήταν μόνο. Υποψιάζομαι ότι έγιναν ανταλλαγές. Ο Γ. Παπανδρέου είπε πολλά ψέματα. Γιατί τέτοιο τρέμουλο να αποκοπούμε από τη ρωσική ενεργειακή πολιτική; Ήταν ανάγκη να τορπιλίσουμε τα δυο σημεία της ρωσικής πολιτικής που ήταν γι’ αυτούς σημαντικά; Ύστερα, η πρεμούρα με το Ισραήλ. Γιατί τέτοια επιμονή; Πως ερμηνεύεται το γεγονός ότι η πρώτη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου είχε για υπουργό εξωτερικών έναν άγνωστο και ανόητο Έλληνα της Αυστρίας που έλεγε ψέματα ότι έχει πάρει το ντοκτορά του; Την ώρα του Μνημονίου, θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε την κακή πολιτική που ακολουθούσαμε δεκαετίες, χωρίς να περάσουμε στο ΔΝΤ. Δηλαδή, φέρε τώρα το δάνειο, κάλυψε τις ανάγκες σου και άσε τους άλλους να χτυπιούνται. Τα επιτόκια στην αγορά ήταν ακόμη ευνοϊκά. Προσπαθήσαμε να δανειστούμε από αλλού; Ή μήπως με δηλώσεις περί διεφθαρμένου λαού στρώναμε τον δρόμο μας;Είναι πολύ σοβαρό αυτό που καταθέτετε. Δηλαδή γνωρίζοντας τι σημαίνει για τον τόπο αυτή η πολιτική επιλογή ο Γ. Παπανδρέου προχώρησε με τέτοια επιπολαιότητα;Ναι, έκανε ό,τι έκανε αδιαφορώντας για τον τόπο. Τι μεσολάβησε; Το χρήμα; Δεν θέλω να το πιστέψω. Το είχε επεξεργαστεί. Εγώ δεν μιλώ «καρατζαφέρεια» διάλεκτο, αλλά δεν επιτρέπω σε κανέναν Παπανδρέου ή Παπαδήμο να λέει είμαι εδώ για να σώσω την πατρίδα μου. Είναι υποκρισία αισχίστου είδους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ : Ανεπανόρθωτα εκθέτει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος. Μιλώντας στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνούν την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Προβόπουλος εξήγησε ότι αν είχαν ληφθεί εγκαίρως μέτρα «θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιο. θα είχε περιοριστεί η δυναμική του ελλείμματος και θα είχε αλλάξει η ψυχολογία των αγορών». Η δήλωση-βόμβα αποκτά μάλιστα μεγαλύτερη δυναμική και από το γεγονός ότι όπως επανέλαβε ο κ. Προβόπουλος «ο κ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος ήδη από την προεκλογική περίοδο για την δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας και ότι το έλλειμμα θα ήταν διψήφιο. O Προβόπουλος λέει το Σεπτέβριο 2009 σε Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη: Το δημόσιο έλλειμμα φέτος θα κλείσει σε επίπεδα υψηλότερα από το 7 – 8% του ΑΕΠ. Αν οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν βγάλουν ισχυρή κυβέρνηση και πάμε και για νέες εκλογές τότε η απόκλιση στα δημόσια οικονομικά θα είναι τραγική στα τέλη του Δεκέμβρη. Η επόμενη Κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ετοιμασθεί για να αντιμετωπίσει μία τέτοια κατάσταση και στο επίπεδο των δαπανών και στο κομμάτι των εσόδων. Oι αγορές (δηλαδή οι δανειστές του ελληνικού δημοσίου) όταν βρεθούν σε λίγους μήνες μπροστά σε ελλείμματα αυτού του επιπέδου θα αντιδράσουν βίαια απέναντι στην ελληνική οικονομία, αν δεν πάρουμε εγκαίρως μέτρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ : «Δεν είναι αλήθεια ότι ο Παπανδρέου δεν ήξερε για το έλλειμμα. Του το είχα πει κι εγώ στα τέλη Αυγούστου του 2009, πριν από τις εκλογές. Είχα πει τότε ότι θα ξεπεράσει το 10% και οι επιτελείς του με ρώτησαν: «Μόνο;» αλλά δεν έκαναν τίποτα», δηλώνει χαρακτηριστικά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : Βολές κατά του Γιώργου Παπανδρέου, του οποίου στο παρελθόν υπήρξε σύμβουλος, εξαπολύει ο Γιάννης Βαρουφάκης. Στην ομιλία του για το 6ο SubversiveFestival στο Ζάγκρεμπ, ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού έστειλε την Ελλάδα στην κόλαση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ : Δυστυχώς, ο Γ. Παπανδρέου ΔΕΝ τόλμησε να αναλάβει το πολιτικό κόστος και να κάνει τις αλλαγές που του ζητούσαν οι Ευρωπαίοι. Αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η ΕΕ αλλά και το ΔΝΤ προειδοποίησαν την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, διότι η ελληνική οικονομία είχε πάρει «ασταμάτητο κατήφορο». Ο Παπανδρέου έσυρε τη χώρα ξυπόλητη στ’ αγκάθια, διότι έχασε οχτώ μήνες να αναζητεί τρόπους και μεθόδους για να τη «δέσει» στο μηχανισμό, αντί στο διάστημα αυτό να πάρει μέτρα, τα οποία θα ήταν πολύ πιο ανώδυνα απ’ αυτά που επέβαλαν οι δανειστές. Η μεθόδευση έγινε με τρόπο ώστε να μην έχει η χώρα άλλη επιλογή. Προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες του για την άνευ προηγουμένου οικονομική τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός. Αγωνιά για την περίπτωση κατά την οποία αποδειχθεί ότι ο ίδιος βάσει σχεδίου, αποφάσισε να οδηγήσει τα πράγματα προς το ΔΝΤ, προκειμένου να μην λάβει ο ίδιος τα πικρά μέτρα που απαιτούνταν αμέσως μετά την εκλογή του, για να σταματήσει ο κατήφορος της Ελλάδας.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, 21-9-09, DEBATE ΕΚΛΟΓΩΝ 2009 : Κύριε Παπανδρέου τους αριθμούς τους γνωρίζετε, αλλά η κρίση που βιώνουμε σε όλη την Ευρώπη επιβάλλει να πάρουμε καποιες αποφάσεις. Ενώ λοιπόν γνωρίζετε τους αριθμούς, γνωρίζετε την πραγματικότητα, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχετε άγνοια της πραγματικότητας, εκείνο που κάνετε έναντι των πολιτών είναι να τους παρουσιάζετε ένα νεφελώδες δήθεν πρόγραμμα, που σημαίνει ότι δεν έχετε σχέδιο, αλλά με εύκολες υποσχέσεις περί παροχών θέλετε να παραπλανήσετε τους πολίτες. Αυτή είναι η πραγματικότητα, και αν αυτή είναι μια παραδοσιακή πολιτική πρακτική, είναι εμπαιγμός την ώρα της κρίσης.
Καληνύχτα… και καλή τύχη…
Danioliptes.gr
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.