Για γέλια και για κλάματα: Αλληλοσυγχαίρονται Σαμάρας και Στουρνάρας

Την αυτονόητη στήριξή του στον υπουργό Οικονομικών αισθάνθηκε την ανάγκη να επαναλάβει ο πρωθυπουργός, ως απάντηση στο κύμα αντιδράσεων κατά του Γ. Στουρνάρα, από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Το κλίμα για τον κ. Στουρνάρα στο εσωτερικό της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και εντός του Μαξίμου είναι τέτοιο, που δείχνει ότι οι εξελίξεις του επόμενου διαστήματος είναι αυτές που θα κρίνουν οριστικά την παραμονή του στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Επιπλέον, από καμία πλευρά δεν διαψεύδονται τόσο το ότι ο κ. Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις για να αντικαταστήσει στον κατάλληλο χρόνο τον κ. Στουρνάρα όσο και το έντονο παρασκήνιο με επίκεντρο τον υπουργό Οικονομικών, που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα στο τρίγωνο Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου.

Μετά τις αποκαλύψεις της «Κ.Ε.», ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι «τα όσα γράφονται για τον πρωθυπουργό και τον κ. Στουρνάρα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» και ότι «ο υπουργός Οικονομικών απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού».

Την ίδια ώρα πηγές του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν χθες βράδυ στην «Ε»: “Ο κ. Στουρνάρας κάνει τη δουλειά του απερίσπαστος, χωρίς να ασχολείται με αυτά που ακούγονται ή γράφονται. Σήμερα βρίσκεται στο Eurogroup, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση».

Τόσο η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου όσο και η διαρροή των κύκλων του υπουργείου Οικονομικών δεν απαντούν στο δημοσίευμα της «Κ.Ε.», αλλά επιχειρούν να στείλουν μήνυμα σε όσους αντιδρούν εναντίον του ζητώντας την αντικατάστασή του, κάποιοι δε φτάνοντας μέχρι και το Μαξίμου.

Ο κ Στουρνάρας είχε απαντήσει στον πρωθυπουργό μήνες πριν, όταν είχε τονίσει σε συνέντευξη του ότι «Τα συγχαρητήρια ανήκουν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά».

Απρόσμενη στήριξη δέχθηκε χθες ο Γιάννης Στουρνάρας και από ένα πρώην…  Ο Κώστας Σημίτης θεωρεί πως χρειάζεται να γίνουν πολλά από την ίδια την Ελλάδα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο διεθνές στερέωμα, αλλά και να αυξήσει την εγχώρια παραγωγικότητα και παραγωγή της. Όπως ο ίδιος σημειώνει η πορεία βελτίωσης που θα διαγράψει η ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια θα είναι σταθερή αλλά αργή.

«Είμαι αισιόδοξος, πιο αισιόδοξος απ” όσο ήμουν παλαιότερα», εκμυστηρεύεται στους συνομιλητές του ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος, με τη γνωστή εγκράτεια που τον διακρίνει σπεύδει να συμπληρώσει: «Ξέρετε ότι η δική μου αισιοδοξία κυμαίνεται στο όριο που από άλλους μπορεί να θεωρείται απαισιοδοξία». Ο κ. Σημίτης διαπιστώνει σημάδια βελτίωσης στο οικονομικό περιβάλλον, αλλά προσγειώνει όσους συνομιλούν μαζί του, επισημαίνοντας ότι για τα επόμενα χρόνια «η κατάσταση θα είναι μίζερη» και «οι δυσκολίες δεν θα ξεπεραστούν πριν από το 2020».

Το Μέγαρο Μαξίμου θα έπρεπε να γνωρίζει καλά ότι όλα αυτά τα σενάρια συντηρούνται καλύτερα δια της διαψεύσεως και ρίχνεται περισσότερο νερό στο μύλο της παραφιλολογίας όταν μιλούν για αυτά τα σενάρια οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι. Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση «Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει»… διότι τα «συγχαρητήρια» του κόσμου δε θα τα λάβει ποτέ ο Γιάννης Στουρνάρας, οποίος έχει βάλει τη σφραγίδα του στα πιο επαχθή μέτρα που έχουν ληφθεί κατά την μεταπολίτευση.

 

Danioliptes.gr