Δεν είναι δική μας διαπίστωση αλλά του πρακτορείου Bloomberg στην οποία μάλιστα, αποδίδει και την αδυναμία της χώρας να βγει από την κρίση.
Είναι απορίας άξιο γιατί οι κυβερνώντες, έδειξαν τέτοια «ευαισθησία» με το θέμα του Δημοσίου. Κι ενώ, έχουν ξηλώσει με απίστευτη ταχύητα – και φυσικά προχειρότητα τα πάντα γύρω μας, φαίνονται ανήμποροι να αγγίξουν την ιερή αγελάδα που λέγεται δημόσιο.
Χαρακτηριστική η αναφορά του Bloomberg στην κατάσταση που επικρατεί στον δημόσιο τομέα και την εμφανή έλλειψη οργάνωσης επισημαίνοντας πως«ακόμη και εάν κατηγορούνται για εγκλήματα, είναι πολύ δύσκολο να απολυθούν οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι».
Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρεται στην περιβόητη υπόθεση δολοφονίας του δημάρχου Παγγαίου από δύο δημοτικούς υπαλλήλους του δημοτικού ταμείου και το γεγονός ότι τρία χρόνια μετά παρά το ότι έχουν καταδικαστεί, οι δύο άνδρες συνεχίζουν να πληρώνονται, καθώς το δικαστήριο δεν έχει τελεσιδικήσει και σχολιάζει:«Στην Ελλάδα οι κυβερνητικοί υπάλληλοι είναι πολύ δύσκολο να απολυθούν ακόμη και εάν κατηγορούνται για εγκλήματα ή για πειθαρικά παραπτώματα. Η πρακτική αυτή είναι ένας από τους λόγους όπου η προσαρμογή της Ελλάδας στους όρους των δύο πακέτων διάσωσης, είναι συνεχώς με ερωτηματικά».
Κλείνοντας, το Bloomberg αναφέρεται εκ νέου στις αναβολές που έχουν πάρει οι υποθέσεις των δύο υπαλλήλων που δολοφόνησαν τον δήμαρχο, υπογραμμίζοντας επικριτικά:«Κάθε ακατάλληλος δημόσιος υπάλληλος, έχει την δύναμη να τραβήξει τις αναβολές για χρόνια. Δεν είναι περίεργο που η Ελλάδα είναι η πιο δύσκολη χώρα για μεταρρυθμίσεις από αυτές που τις έχει χτυπήσει η κρίση».
Στη συνέχεια, το δημοσίευμα τονίζει πως η Ελλάδα πρέπει να απολύσει 15.000 δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το 2014 και να προσλάβει έναν πιο ικανό στη θέση του καθενός.
Πώς θα γίνει αυτό, κανείς δεν ξέρει καθώς η διαδικασία της αξιολόγησης στη χώρα μας είναι όρος άγνωστος. Ενδεικτικό παράδειγμα το τερατούργημα που έκανε η κυβέρνηση στην περίπτωση της ΕΡΤ. Ενώ η κυβέρνηση υποσχέθηκε διαφανείς διαδικασίες τελικώς κανείς δεν ξέρει ακόμη πόσοι δουλεύουν τώρα, πώς προσελήφθησαν, με ποια κριτήρια και προσλήψεις μένουν να γίνουν. Και φυσικά κανείς δεν ξεχνά οτι επανέρχεται το τέλος της Δημόσιας Τηλεόρασης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Και το κερασάκι στην τούρτα οι δηλώσεις του υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελή Καψή: «Η δημιουργία ενός ισχυρού ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα στηρίζεται στην ανεξαρτησία από πολιτικές παρεμβάσεις, στον απεγκλωβισμό από συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος, στην αντικειμενική πληροφόρηση, στη χρηστή διαχείριση, στην έμφαση στην ποιότητα και τη στήριξη των ελλήνων καλλιτεχνών», είναι όπως ανέφερε ο κ. Καψής, στόχος της κυβέρνησης».
Danioliptes.gr
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.