Θυμήθηκαν τις Γερμανικές αποζημιώσεις και μας πετάνε ένα ξεροκόμματο! Έτσι για να μην μιλάμε …

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τις Γερμανικές εκλογές και η Άνγκελα Μέρκελ φέρνει στην επιφάνεια το θέμα των ελληνικών γερμανικών αποζημιώσεων, για να «κλείσει» και αυτή την εκκρεμότητα ούτος ώστε να καλυτερέψει την δημόσια εικόνα της και να τελειώνουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης μια ώρα αρχύτερα.

Η είδηση δεν είναι ότι θυμήθηκαν ξαφνικά το θέμα που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να αναφέρει στην «αρχηγό» της Ευρώπης, αλλά το γεγονός ότι η λύση που προτείνει η Γερμανική πλευρά είναι καθόλα υποτιμητική και προσβλητική για την χώρα μας αλλά και για την μνήμη των θυμάτων της Γερμανικής κατοχής!

 

Από τα 160 δισεκατομμύρια ευρώ που μας χρωστάει η Γερμανία, η κυρία Μέρκελ για να σώσει το πολιτικό της γόητρο προτείνει να μας δώσει τα 9 δις ευρώ!Να πετάξει δηλαδή στην Ελλάδα ένα… κοκαλάκι για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. Σε αντάλλαγμα, η Αθήνα πρέπει να παραιτηθεί από οποιαδήποτε διεκδίκηση!

 

Για να αποφευχθεί ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, κάτι που δε θέλει να ακούει το Βερολίνο, εξετάζεται το σενάριο να παραιτηθεί η Γερμανία από τμήμα των χρημάτων που έχει διαθέσει στα πακέτα διάσωσης της Ελλάδας. Και το τμήμα αυτό μεταφράζεται σε 9 δις. Και τα υπόλοιπα χρήματα; Θα πρέπει μάλλον να τα καληνυχτίσουμε!

 

Στην ουσία η φίλη μας η Γερμανία θέλει την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο!Δηλαδή: δε θα υπάρξει επίσημη αναγνώριση του χρέους της Γερμανίας αλλά θα απαιτηθεί οριστική παραίτηση της Ελλάδας από οποιαδήποτε διεκδίκηση και μάλιστα σε ένδειξη καλής θέλησης και αναγνώρισης της αλληλεγγύης της φίλιας χώρας!

 

Είμαστε πολύ περίεργοι να ακούσουμε τι έχει να πεί για αυτό ο πάντα ετοιμόλογος Γιάννης Στουρνάρας. Θα πει η ελληνική πλευρά ΟΧΙ στην προσβλητική πρόταση της Μέρκελ;

 

Ίδωμεν …

 

Danioliptes.gr