Όχι υπάλληλοι των υπαλληλίσκων!

Όταν η θρασύτητα ξεπερνά και τα όρια του σαδισμού, τότε οι πληττόμενοι βάναυσα και άδικα από τη συμπεριφορά αυτή νομιμοποιούνται να κολλήσουν, κατά τον θαρραλεότερο τρόπο, στον τοίχο τους αποθρασυνόμενους.

 

Ο λόγος, για τη μετατροπή των εκπροσώπων της τρόικας των τοκογλύφων σε στυγνούς εισπράκτορες της μεσαιωνικής «δεκάτης».

 

Δηλαδή, του χειρότερου κεφαλικού φόρου, που έχει καταγραφεί στη μεσαιωνική Ευρώπη.


•Why don’t you give money to Greeks to insurate their houses?.
(Γιατί δεν δίνετε χρήματα στους Έλληνες να μονώσουν τα σπίτια τους;).

 

Η ερωτηματική αυτή απάντηση δόθηκε, από στέλεχος της τρόικας, στον κ. Γιάννη Στουρνάρα, όταν ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης ν’ αυξήσει το επίδομα θέρμανσης προς τις πενόμενες οικονομικώς τάξεις. Δηλαδή, «βάλτε στουπιά και κουρέλια στις χαραμάδες των σπιτιών σας και κοιμηθείτε αγκαλιά με τις θανατηφόρες αναθυμιάσεις των μαγκαλιών σας!».

Και μόνον η σαδιστική αυτή φράση μπορούσε να σταθεί η αφορμή, η σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι της λαϊκής οργής και της καλώς νοούμενης πατριωτικής ευθιξίας. Αλλά ποιοι και πόσοι από τους πολιτικούς μας εκπροσώπους απάντησαν και πώς, σ’ αυτή την ανοίκεια επίθεση της τυραννικής τρόικας, Οι περίπου 26 ευρωβουλευτές μας, όλων των κομμάτων, προτίμησαν την αταραξία των συνήθως υπνοφόρων εδράνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Ίσως περιμένοντας τον Ντανιέλ Κον Μηεντίτ να ρίξει ακόμη ένα χαστούκι φιλελληνικής αφύπνισης στους εκατοντάδες των καλοπληρωμένων ομολόγων του, από το υστέρημα εκατομμυρίων μη προνομιούχων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βρέθηκε, έστω και ένας ή μία εκπρόσωπος μας να καταγγείλει: «Με ποιο δικαίωμα κάποιοι υπάλληλοι, θλιβεροί ψυχογιοί της τρόικας,

συμπεριφέρονται ως τυραννικά αφεντικά στην πολιτική μας ηγεσία; Αλλά και οι δικοί μας εκπρόσωποι με ποιο δικαίωμα καταντούν υπάλληλοι των υπαλληλίσκων;».

 

Μίλησε κανείς για τις ουρές των 20.000 πεινασμένων Αθηναίων, στα συσσίτια, ή για τις εκατοντάδες των αυτοκτονιών; Αλλά και από το εθνικό μας Κοινοβούλιο γιατί τέτοια σιωπή των αμνών; Ποιος από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης σκέφτηκε να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στην Κριστιν Λαγκάρντ: «Μαζέψτε τον Τόμο Εν και στείλτε μας για διαπραγματεύσεις τούς λιγότερο ανάγωγους!».

 

Κάποιος ανάλογος ωχαδερφισμός και στις τάξεις της αντιπολίτευσης. «Δεν βαριέσαι… Το κρατικό παραδάκι να τρέχει κάθε δεκαπενθήμερο…».

 

Πέτρος Μακρής από enet