Ρυθμίζουν αυτό που ισχύει!

Ο Γ. Μαυραγάνης δεν εφαρμόζει τον νόμο εις βάρος των τραπεζών

 

Ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προβλέπει ότι δεν επιτρέπεται η κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών βοηθημάτων, εφόσον είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ, αλλά οι τράπεζες προβαίνουν σε κατασχέσεις αυτών των ποσών. Και η κυβέρνηση, αντί να επιβάλλει τη νομιμότητα, έρχεται με τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη να εξαγγείλει ότι μπορεί να φέρει νέα ρύθμιση ώστε να μην γίνονται από τις τράπεζες κατασχέσεις.

 

Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά, ο υφυπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. “Σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσουμε το καθεστώς προκειμένου να γίνονται όσα προβλέπει ο νόμος”, υποσχέθηκε.

 

Για τον Γ. Μαυραγάνη, αλλά και τις τράπεζες, το ζήτημα είναι να είναι ξεκάθαρο αν ο λογαριασμός θα είναι μισθοδοσίας (όπου καταβάλλονται μισθοί, συντάξεις κ.λπ.) ή καταθετικός.

 

“Να εφαρμοστεί ο νόμος και όχι κατά το δοκούν. Πρέπει να μην γίνεται καμία κατάσχεση σε ποσά κάτω των 1.000 ευρώ, που προέρχονται από μισθούς και συντάξεις ή σε ποσά που προέρχονται από επίδομα ανεργίας ή άλλα βοηθήματα”, τόνισε ο Ν. Μαριάς.

 

Πουλακίδας Κώστας από avgi