Για άλλη μία φορά οι Έλληνες τραπεζίτες γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις Ευρωπαϊκές οδηγίες

Όταν ο Γ. Άσμουσεν της ΕΚΤ έλεγε οτι ήταν το τελευταίο καταφύγιο για τη στήριξη των τραπεζών θα είναι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, αφού πρώτα, θα πρέπει να υπάρξει προσφυγή στους ιδιοκτήτες των τραπεζών και την αγορά , μερικές δεκάδες Ελλήνων τραπεζιτών ξεσπούσαν σε γέλια.

Στο Ελλαδιστάν, οι Έλληνες πολίτες κλήθησαν να σηκώσουν όλο το βάρος των ζημιών των τραπεζών, χωρίς ποτέ να αναζητήσει κανείς κάποια εναλλακτική λύση αλλά κι ούτε και να τους ρωτήσει.

 

Οι δηλώσεις Άσμουσεν άνοιξαν και πάλι τον Ασκό του Αιόλου, για την ληστρική συμπεριφορά και την ατιμωρησία όλων όσων προσυπόγραψαν τη ληστεία του μνημονίου. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι ήταν αυτοί που συγκάλυψαν τα θαλασσοδάνεια των τραπεζιτών και των κομμάτων αλλά κι όλων των άλλων εγκλημάτων της τραπεζοκρατίας.

 

Η απάτη είναι τεράστια, Ίσως η μεγαλύτερη που έχει γίνει σε δυτική χώρα στη νεώτερη ιστορία. Κι όμως, αυτό το νέο στοιχείο, δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό, ή ακόμη και αν κάποιο το γνωρίζουν εγκλωβίζονται μόνο στο «Ελα μωρέ, εμείς θα αλλάξουμε τον κόσμο;»

Κι όμως, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Γιεργκ ‘Ασμουσεν  αναφέρει ξεκάθαρα τη λύση:

 

Πρώτα, θα πρέπει να υπάρξει προσφυγή στους ιδιοκτήτες των τραπεζών και την αγορά για την άντληση κεφαλαίων και στη συνέχεια σε εθνικά ή τραπεζικά ταμεία διάσωσης, ανέφερε ο κ. ‘Ασμουσεν σε δηλώσεις που έκανε στον γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ARD.”

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνον ως τελευταίο καταφύγιο για τη στήριξη των ισολογισμών των τραπεζών, δήλωσε.

 

Αν και τις δηλώσεις Άσμουσεν την αναπαρήγαγαν σχεδόν όλα τα μμε στην Ελλάδα, για κάποιο μοναδικό λόγο δεν «έφτασαν» ποτέ μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

 

Danioliptes.gr