«Κανένας φτωχός άνθρωπος δεν έχει να φοβάται»

Τάδε έφη ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα των πλειστηριασμών που πρόκειται να ξεπαγώσουν από το νέο έτος.

Μάλιστα, η δήλωση – βόμβα, που έγινε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, συνοδεύτηκε και από τη δέσμευση ότι η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει. Και βέβαια, τη δέσμευση συμπλήρωσε η διαβεβαίωση ότι ο Νόμος Κατσέλη δε θα αλλάξει κι ούτε ο νόμος για τους ενήμερους δανειολήπτες.

 

Μπορούμε να το έχουμε και εγγράφως αυτή την διαβεβαίωση κύριε Χατζηδάκη;

Μέχρι σήμερα, μόνο ο φτωχός φοβάται καθώς πλήττεται σε αυτή τη χώρα από την άνευ προηγουμένου επίθεση στα εισοδήματα και κανείς δε φαίνεται να μεριμνά για την προστασία του.

 

Πώς, λοιπόν, να πιστέψει κανείς ότι αυτός που μέχρι τώρα έτρεμε σε κάθε ταξίδι της τρόικας στην Ελλάδα, ότι τώρα θα προστατευθεί;

 

Πώς να πιστέψει κανείς ότι ο νόμος που μέχρι τώρα τον προστάτευε δε θα καταργηθεί στην πράξη για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των τραπεζών. Έχει συμβεί και στο παρελθόν άρα, κανείς δε μπορεί να πιστέψει ότι δε θα ξανασυμβεί.

 

Για αυτό κύριε Χατζηδάκη, αφήστε τις βαρύγδουπες δηλώσεις που είναι και κενές περιεχομένου και καταθέστε υπεύθυνα και επίσημα το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με το ζήτημα της άρσης πλειστηριασμών.

 

Με τον τρόπο αυτό, θα καθησυχαστεί κι ο φτωχός πολίτης οτι δεν θα είναι για άλλη μία φορά ο στόχος. Μόνο που επειδή όλα τα σενάρια επιβεβαιώνονται δια της διαψεύσεως, κάθε διάψευση από Υπουργό της συγκυβέρνησης, επιβεβαιώνει το μεγαλύτερο φόβο.

Για τους παραπάνω λόγους, φοβάται ο φτωχός πολίτης, ο οποίος έχει επίγνωση της φτώχειας του αλλά εσείς συνεχίζετε να τον αντιμετωπίζετε σαν να είναι πάμπλουτος που έχει να πληρώνει φόρους και χαράτσια.

 

Danioliptes.gr