Ο Σαμαράς και η Μαρία Αντουανέτα

Του Άγγελου Αγγελίδη

 

Λίγους μήνες πριν ξεσπάσει η Γαλλική Επανάσταση το 1789, η βασίλισσα της χώρας Μαρία Αντουανέτα, ενημερώθηκε από τους αυλικούς ότι ο λαός πεινάει και δεν έχει ψωμί να φάει.

«Ε, τότε ας φάει παξιμάδι», απάντησε αποδεικνύοντας ότι τη χώριζαν έτη φωτός από τα προβλήματα των υπηκόων της. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε χθες και ο έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος υποσχέθηκε free wifi σε όλη τη χώρα!

 

Ώρες-ώρες έχω την εντύπωση ότι οι έλληνες πολιτικοί δεν έχουν επαφή με το περιβάλλον. Και δυστυχώς, φροντίζουν τακτικά να με δικαιώνουν… Περίμενα από τον πρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να είναι πιο προσεκτικός. Να μετρά τα λόγια του, όταν ανοίγει το στόμα του.

 

Μπορεί να έχει οποιαδήποτε πολιτική θέση θέλει. Άλλωστε, είναι δικαίωμά του να καταθέτει τις προτάσεις του και αυτές να κρίνονται από τον ελληνικό λαό. Μοναδική παράμετρος είναι ο πρωθυπουργός να γνωρίζει το πραγματικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ζουν και εργάζονται οι πολίτες του. Αποδεικνύεται πως ο Αντώνης Σαμαράς ζει σε έναν δικό του κόσμο, στον οποίο το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει είναι η απουσία… free wifi!!!

 

Έτσι, στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στον Πρετεντέρη ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι σε ένα χρόνο ο ελληνικός λαός θα απολαμβάνει δωρεάν ασύρματο ίντερνετ (free wifi). Μάλιστα! Αυτό ήταν βάλσαμο στη ψυχή της ταλαιπωρημένης ελληνικής οικογένειας. Δεν έχει να φάει. Δεν έχει να πληρώσει λογαριασμούς. Οι τράπεζες και η εφορία τον απειλούν να του πάρουν το σπίτι. Δεν έχει να πληρώσει τη ΔΟΥ, τα τέλη κυκλοφορίας, τη θέρμανση του σπιτιού. Ζει άνεργος ή στην καλύτερη περίπτωση δουλεύει και δεν πληρώνεται. Όχι. Όλα αυτά δεν προβλημάτισαν τον έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος εντελώς ξεδιάντροπα υποσχέθηκε hi – tech παροχές. Θαρρείς πως αυτό ήταν η μοναδική έγνοια του έλληνα πολίτη.

 

«Μπορώ σήμερα να υποσχεθώ ότι θα έχουμε δωρεάν ασύρματο WiFi ίντερνετ σε όλη την Ελλάδα σε ένα χρόνο», δήλωσε καλούμενος να απαντήσει πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η δυσπιστία που δείχνουν οι νέοι στο πολιτικό σύστημα.

 

Αλήθεια, που ζει ο άνθρωπος; Το Μέγαρο Μαξίμου έχει μετατραπεί σε μία αποστειρωμένη γυάλα; Δεν διαβάζουν εφημερίδες; Δεν ακούν ραδιόφωνο; Δεν επισκέπτονται τα sites; Σε περίπτωση που ο έλληνας πρωθυπουργός το έχει ξεχάσει, ένας στους δύο νέους είναι άνεργος. Επομένως, το τελευταίο που τον απασχολεί είναι αν θα έχει free wifi…

Όπως ήταν αναμενόμενο, η περίφημη και ιστορική δήλωση Σαμαρά προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στα social media…

 

* “Σαμαράς: «όλη η χώρα θα έχει δωρεάν wi-fi internet σε ένα χρόνο» Ο Αλέξης θα προσφέρει, τουλάχιστον, double play.”

* “Δεν με νοιάζει το παιδί μου τι θα φάει, αρκεί να έχουμε στο σπίτι wifi” Ο νέος ύμνος της Ν.Δ.

* “Αν μαζί με το δωρεάν wi-fi o Σαμαράς υποσχεθεί και free xp για παιχνίδια όπως το wow κτλ τις πήρε σίγουρα τις εκλογές.”

* “Για ασύρματο “Why φάει” είπε τίποτα;”

* “Αν είχαμε Κωστάκη πρωθυπουργό θα μιλούσαμε για ISS PROτογενές πλεόνασμα.”

* “Αυτό με το ίντερνετ αποτυπώνει ανάγλυφα την ευφυΐα του επικεφαλής της χώρας. Τρελαντώνη εσύ

για μεσημεριανό τρως bluetooth και για απόδειπνο 4G;”

* “Τρελαντώνη πάντως αν μου τάξεις και ΟΤΕ TV να βλέπω την Ρόμα τζάμπα, θα το σκεφτώ σοβαρά να το ξέρεις…”

* “Σαμαράς: Φρι Γουάι-Φάι… Τι Γουάι-Φάι ρε π@π@ρ@, εδώ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΕΙ!

 

Danioliptes.gr