“Ούτε στην χρεοκοπημένη Αργεντινή τέτοια απάτη εις βάρος ιδιωτών αποταμιευτών”

Την αγανάκτηση των μελών του Συλλόγου φυσικών προσώπων ομολογιούχων ελληνικού δημοσίου εξέφρασε στην πρωινή ενημέρωση του radio1d.gr ο Α΄Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Τσολιάς.

 

Υπενθυμίζεται  οτι οι μικροομολογιούχοι διαμαρτύρονται για το «κούρεμα» τον Μάρτιο του 2012 των ελληνικών ομολόγων στα οποία είχαν αποταμιεύσει τις οικονομίες τους, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων τους μέσω του PSI+. Το PSI το υλοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος.

 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απάτη εις βάρος ιδιωτών αποταμιευτών παγκοσμίως. Ούτε στην Αργεντινή η οικονομία της οποίας χρεοκόπησε, δεν πειράχθηκαν οι αποταμιεύσεις των φυσικών προσώπων, υποστήριξε ο κ Τσολιάς. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της ζημίας που υποστήκαμε, αρκεί να σκεφτεί οτι για αποταμιεύσεις 100.000 ευρώ που κουρευτήκαν, ο δικαιούχος τους αυτή τη στιγμή έχει μόλις τις 15.000 ευρώ και κάποια ομόλογα τα οποία λήγουν το 2042! Ποιος θα ζει μέχρι τότε για να τα πάρει πίσω, αναρωτήθηκε ο κ Τσολιάς.

 

Αν και η τότε κυβέρνηση και η μετέπειτα είχε υποσχεθεί αρχικά την εξαίρεση και μεταγενέστερα την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι – φυσικά πρόσωπα, κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ.  Μάλιστα, λίγο πριν τις προηγούμενες εκλογές, η Νέα Δημοκρατία είχε δεσμευθεί να προωθήσει άμεσα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου βιώσιμη πρόταση για την αποκατάσταση των ομολογιούχων φυσικών προσώπων».

 

Συνεχίζουν οι υποσχέσεις αλλά όλα αυτά είναι ψέματα. Περιμένουμε την καθαρογραμμένη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με τη συνταγματικότητα του κουρέματος, κι αν είναι αρνητική θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Και θα συνεχίσουμε με αγωγές εναντίον των τραπεζών και του Δημοσίου, ανέφερε καταλήγοντας ο Γιάννης Τσολιάς.

 

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης εδώ

 

Danioliptes.gr