Δωρεάν internet όλους υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός! Ευτυχώς γιατί όλα τα άλλα θέματα τα έχουμε λύσει!

Είναι πολύ θετικό και σωστό να ακούμε ορθές πολιτικές προτάσεις που αφορούν όλους τους έλληνες και συμβάλλουν στην «ανάπτυξη» της χώρας.

Και ειδικά όταν ο πρωθυπουργός, ανακοινώνει επίσημα σε συνέντευξη του, ότι έχει διαβάσει, έχει ενημερωθεί και είναι έτοιμος να φέρει το δωρεάν internet στην Ελλάδα! Έτσι για να μην μας κατηγορούν ότι δεν είμαστε μπροστά και στον τομέα της τεχνολογίας και παροχής υπηρεσιών.

 

Η δήλωση του κυρίου Σαμαρά μας θύμισε λίγο το παλιό όραμα του Γιώργου Παπανδρέου, για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και όλοι είδαμε πόσο καλά πήγε το σχέδιο έτσι; Ο πολίτης μπορεί πλέον να κάνει τα πάντα από το διαδίκτυο. Μπορούμε να φέρουμε ως παράδειγμα το θέμα του TAXISNET η οποία σελίδα δεν έχει πέσει ποτέ ούτε ΜΙΑ φορά! Έτσι γίνονται τα πράγματα στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2013!

 

Ίσως είναι χρέος μας να υπενθυμίσουμε στον «αγαπητό» πρωθυπουργό ότι κάποια σημαντικά θέματα δεν έχουν ακόμα λυθεί:

 

Ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο

 

Μήνα με το μήνα όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι βάζουν φέσι στην εφορία.  Ο αριθμός αυτών που είχαν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία στο τέλος Σεπτεμβρίου ανήλθε στις 526.477. Πρόκειται για τα φυσικά πρόσωπα. 

Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των φυσικών προσώπων ανήλθε στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 22,6 δισ. ευρώ έναντι 22,3 δις. ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου. 

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στις επιχειρήσεις. Συνολικά 3,12 εκατ. επιχειρήσεις χρωστούν στην εφορία 39,35 δις. ευρώ. Ο αριθμός των οφειλετών – νομικών προσώπων αυξήθηκε μέσα σε ένα μήνα κατά 180.000…

Το συνολικό χρέος των φορολογούμενων προς το δημόσιο ανήλθε στο τέλος Σεπτεμβρίου τα 61,95 δισ. ευρώ από 61,21 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου, σημειώνοντας αύξηση 739 εκατ. ευρώ…».

Η κυβέρνηση βρέθηκε προ έκπληξης πριν λίγες μέρες με τις αντιδράσεις της κοινωνίας στον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα, καθώς θεωρούσε την επιβάρυνση μικρή σε σχέση με άλλες. 

Υπάρχει η περίπτωση να πληρωθούν ποτέ θα 62 δισ. ευρώ που είναι το χρέος των φορολογουμένων προς το κράτος; Απίθανο… Τι μπορεί να κάνει το κράτος, θα κατασχέσει ακίνητα και καταθέσεις όπως έχει προαναγγείλει.

 

Μνημόνιο

 

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί πότε θα βγούμε από αυτό το μνημόνιο; Σαφή απάντηση ποτέ δεν πήραμε από τον ανώτατο πολιτικό άρχοντα παρά μόνο ότι θα έχουμε ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα φέτος και ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά των φόρων και των οικονομικών δυσκολιών. Λόγια του αέρα χωρίς κανένα αντίκρισμα στον πολίτη που δεν ξέρει τι θα κάνει την επόμενη ώρα, όχι σε δύο η τρία χρόνια!

 

Τρόικα

 

Το γεγονός ότι σε μια υποτιθέμενη ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα ανεχόμαστε τρία άτομα να κάνουν ότι νομίζουν και να επιβάλλουν τις απόψεις τους με εκβιασμούς , όπως το ότι δεν θα πάρουμε κάποια δόση, το έχουμε προσπεράσει προ πολλού έτσι; Το γεγονός ότι η Βουλή ψηφίζει μέτρα εξόντωσης του κόσμου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράφει πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου δεν έχουν προβληματίσει διόλου τον πρωθυπουργό μας. Και όταν τον ρωτάμε πότε θα φύγει η τρόικα η απάντηση είναι και αυτή γενικόλογη και ασαφής!

 

Οι τρεις τομείς που αναφέραμε παραπάνω αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου στο πρόβλημα που λέγεται δημοσιονομικό χρέος. Αλήθεια κύριε Σαμαρά θα μας πείτε επιτέλους πόσα χρωστάμε και σε ποιους;

Ερωτήματα όπως «Γιατί έχουμε πλεόνασμα ενώ ο κόσμος χρωστά στο κράτος πάνω από 60 Δις;» «Τι θα γίνει με το 60% ανεργίας των νέων που ολοένα και αυξάνεται;» «Που θα μείνουν οι άνθρωποι που θα χάσουν την πρώτη κατοικία τους από τις αδηφάγες τράπεζες από 1ης Ιανουαρίου;», και πολλά ακόμα παραμένουν αναπάντητα από τον πρωθυπουργό μας!

 

Τουλάχιστον θα έχουμε δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η χρεοκοπία ίσως γίνει έτσι πιο γλυκιά στα αυτιά μας…

 

Danioliptes.gr