Μ. Κασσής στο radio1d.gr: «Σε καμία περίπτωση δε θα συναινέσουμε στο θέμα των πλειστηριασμών»

Στα κάγκελα  φέρεται να έχουν ανεβεί μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τον φόρο ακινήτων και το ζήτημα των πλειστηριασμών, λίγες ώρες μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Δεν ξέρω αν κάποιοι πανηγυρίζουν, αλλά εγώ θεωρώ ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός μετά την τριήμερη αυτή διαδικασία στη Βουλή. Ηταν μία διαδικασία εντυπωσιασμού και κομματικού οφέλους για κάποιους», ανέφερε μιλώντας στο radio1d.gr, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής.

 

«Μας λείπει πολιτικός πολιτισμός. Είμαστε ένα βήμα πριν τον γκρεμό γιατί κάποια πράγματα δεν τηρούνται ακόμη και μέσα στο Κοινοβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Επανέλαβε την αποστροφή του σχετικά με το νέο φόρο ακινήτων τον οποίο έχει χαρακτηρίσει «έκτρωμα». «Δεν είναι αναλογικός και δίκαιος ο σχετικός νόμος. Αν δεν αναμορφωθεί δεν πρόκειται να ψηφιστεί από τη Βουλή», τόνισε.

 

Ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με τον υπ.Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις διαφωνίες τους για το φόρο στα ακίνητα.


Επί της ουσίας η πρόταση του ΠΑΣΟΚ έρχεται να ανατρέψει όλο το σημερινό σχεδιασμό που έχει εκπονήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναφορικά με την φορολόγηση των ακινήτων.

 

«Πρέπει να υπάρχει περιουσιολόγιο. Δηλαδή ο καθένας να πληρώνει με βάση την περιουσιακή του κατάσταση κι όχι με τον κατά κεφαλήν φόρο. Υπάρχουν βέβαια, και επιμέρους στοιχεία που αφορούν στα αστικά ακίνητα και τα αγροτεμάχια.

 

Κόκκινη γραμμή για τους πλειστηριασμούς

 

Κάθετος οτι δεν πρέπει να καταργηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής. «Αν θέλουμε να πραγματικά να προστατέψουμε την ελληνική κοινωνία, και τα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία ασφυκτιούν, δεν πρέπει να προσδέσουμε άλλη μία θηλιά στο λαιμό τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ξεκαθάρισε οτι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συναινέσει στο θέμα των πλειστηριασμών, αλλά μόνο σε περίπτωση που έρθει στη Βουλή σχέδιο για την παράταση της απαγόρευσης τους για την πρώτη κατοικία.

 

«Δεν πρέπει να ακουμπήσει κανείς αυτούς που δυσκολεύονται οικονομικά απέναντι στις τράπεζες. Μπορούμε να κάνουμε διασταυρώσεις και να βρούμε αυτούς που έχουν αλλά δεν πληρώνουν», τόνισε.

 

Κατέληξε υπογραμμίζοντας οτι είναι χρέος και υποχρέωση του απέναντι σε αυτούς που τον έστειλαν στη Βουλή.

 

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης του Μιχάλη Κασσή εδώ

 

Danioliptes.gr