Η άρση των πλειστηριασμών στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης

Εκδηλώσεις κατά των πλειστηριασμών διοργάνωσε για σήμερα η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών στη Θεσσαλονίκη.

«Έχουμε ξεκινήσει αγώνα κατά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Προσπαθούμε να οργανώσουμε όλη τη Δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία είναι σχετικά φτωχή και πιο υποβαθμισμένη περιοχή και βρίσκουμε ανταπόκριση από τον κόσμο», σημείωσε μιλώντας στην πρωινή ενημέρωση του radio1d.gr, ο κύριος Νίκος – μέλος της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης.

 

Σημείωσε οτι η ανταπόκριση του κόσμου θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν οι κινητοποιήσεις της Επιτροπής είχαν κάλυψη των μμε. Ως ενδεικτικό παράδειγμα της στάσης που κρατούν τα συστημικά μμε αναφορικά με τους αγώνες και της αντιδράσεις πολιτών κι εργαζομένων, ανέφερε το παράδειγμα της κινητοποίησης των κατοίκων της Ιερισσού κατά της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική. «Ενώ σε αυτήν συμμετείχαν 50.000 διαδηλωτές, το MEGA CHANNEL μετέδωσε οτι συμμετείχαν 3000 άτομα ενώ τα υπόλοιπα κανάλια δεν κάλυψαν καθόλου την κινητοποιήση», τόνισε.

 

Υποστήριξε οτι πρόθεση της κυβέρνησης είναι διασπάσει το λαό ώστε να μην διεκδικούν από κοινού όλοι τα ίδια αιτήματα.

Σημείωσε οτι τα βασικά αιτήματα της κοινωνίας σήμερα είναι η κατάργηση του μνημονίου και το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

 

«Κανένας μόνος του στην κρίση! Όλοι μαζί να προστατεύσουμε όσους απειλούνται από τους σύγχρονους μαυραγορίτες. Ενημερώστε άμεσα την Επιτροπή σε περίπτωση απειλής κατάσχεσης σπιτιού ή καταθέσεων», είναι το μήνυμα που στέλνουν.

 

Υπενθυμίζεται οτι σήμερα στις 7 το απόγευμα, θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Προστασία από τις κατασχέσεις» στο δημαρχείο Αμπελοκήπων.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί  πραγματοποίησαν σχετικές δράσεις στην Πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους.

 

Danioliptes.gr