«Γενίτσαροι» τραπεζίτες στα «Greek desks»

Ελληνικά γραφεία ή «Greek desks», όπως λέγονται στην αργκό των αγορών, που θα στοχεύσουν στην εξαγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών, έχουν δημιουργήσει όλες σχεδόν οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες που εδρεύουν στο Citi του Λονδίνου.

 

Έχουν μάλιστα τοποθετήσει στην πλειονότητά τους Έλληνες επικεφαλής, για να «γεφυρώνεται πολιτισμικά» η απόσταση των δύο πλευρών.

 

Κάποιοι τους αποκαλούνήδη«γενίτσαρους»τραπεζίτες.

 

Ανκαιηαγοράαυτώντωνδανείων (σε κλάσμα της αξίας τους) ακούγεται εδώ και χρόνια, οι συνθήκες μόλις ωρίμασαν, αφού οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και έχουν πάρει (κάποιες) προβλέψεις.

 

Πιέζει όμως προς αυτήν την κατεύθυνση και η DG Comp., διά των monitor trustees (επιτρόπων της). Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως μπορεί να μαντεύετε, συγκεντρώνουν όχι τα καταναλωτικά και τα στεγαστικά, αλλά τα επιχειρηματικά και ιδίως δύο κατηγοριών: τα ξενοδοχειακά και τα ναυτιλιακά.

 

Τα μη εξυπηρετούμενα σε αυτά τα δύο μέτωπα είναι πολλά (άνω των 10 δισ. λέγεται), αλλά διαθέτουν και σημαντικές εξασφαλίσεις Χειροπιαστές. Ακίνητα και καράβια. Και αρέσουν αυτά τα assets στους ξένους, που εκτιμούν ότι η αγορά για αυτά έχει πιάσει τα χαμηλά της και θα ανακάμψει.

 

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ