Η… αντεπιστολή

του Άγγελου Αγγελίδη

Ζώντας σε ένα δικό του κόσμο και με την βοήθεια του twitter, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, πληροφορεί τους ταπεινούς και πτωχευμένους υπηκόους του για το πως η εφορία θα τους πάρει ότι έχουν και δεν έχουν.

Πλέον, ο κ. Θεοχάρης ζει μόνο για να κάνει tweet στο twitter, με τα οποία με ενημερώνει για τις ενέργειες του υπουργείου Οικονομικών, που φυσικά είναι ταυτισμένες με τις επιθυμίες της τρόικας.

 

Η χρήση της νέας τεχνολογίας από τον γγ Δημοσίων Εσόδων, έχει ξενίσει πολλούς. Θα έλεγε κανείς πως θα είχε πρόβλημα να κοινοποιήσει τις θέσεις του αν δεν είχε ανακαλυφθεί το twitter. Όμως, πρόσφατα, οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών του έβαλαν λίγο… φρένο στη χρήση του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης και τον οδήγησαν και πάλι στις ράγες της κλασικής επικοινωνίας με τους πολίτες.

 

Έτσι, αρκετοί από τους φορολογουμένους βρήκαν στο γραμματοκιβώτιό τους μία επιστολή από το υπουργείο Οικονομικών. Όχι, δεν ήταν ευχές Χριστουγέννων. Το αντίθετο. Ήταν επιστολή με την οποία προειδοποιούσε εκείνους που δεν έχουν “ανοιχτούς” λογαριασμούς με την εφορία, να σπεύσουν να τους κλείσουν μέσα σε 15 μέρες. Διαφορετικά, υπάρχει ο νόμος που προβλέπει κατασχέσεις. Δηλαδή, επρόκειτο για μία απειλητική επιστολή. Από ότι φαίνεται, τον κ. Θεοχάρη διόλου τον απασχολεί αν ο φορολογούμενος έχει χρήματα να πληρώσει την εφορία. Αυτό που τον νοιάζει είναι να γεμίσουν τα ταμεία. Με κάθε κόστος. Πατώντας ακόμη και επι πτωμάτων.

 

Επομένως, δεν θα με εξέπληττε αν οι έλληνες του έστειλαν μία αντεπιστολή με την οποία να του διευκρίνιζαν πολλά πράγματα… Ένα δείγμα μίας τέτοιας επιστολής, θα μπορούσε να ήταν η παρακάτω…

 

Ελληνική Δημοκρατία

 

Σπίτι ανήμπορου και πτωχοποιημένου Έλληνα

 

Αγαπητέ κ. Θεοχάρη,

 

σας ενημερώνουμε ότι μετά από έλεγχο που έγινε στους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα πορτοφόλια της οικογένειας, τις τσέπες των παντελονιών, τις σχολικές τσάντες αλλά και τον κουμπαρά των παιδιών, δεν βρέθηκε ευρώ τσακιστό.

 

Οι οφειλές της οικογένειας προς την εφορία, περνούν σε δεύτερη μοίρα καθώς προέχει να συντηρήσω και να ταΐσω τα παιδιά μου.

 

Παρακαλώ να φροντίσετε να διαγραφούν τα χρέη μου στην εφορία εντός 15 ημερών από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής. Μετά το πέρας της διορίας των δύο εβδομάδων, σας ενημερώνω πως θα στείλω τα παιδιά μου στο σπίτι σας για να τα μεγαλώσετε.

 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του δήμου καθώς και με το παπά της ενορίας, οι οποίοι θα σας διαβεβαιώσουν ότι δεν έχουμε λεφτά και ζούμε με τα συσσίτια της εκκλησίας. Αν και πάλι δεν πειστείτε, τότε μπορείτε τα Χριστούγεννα να έρθετε να μας επισκεφτείτε και να γευματίσουμε όλοι μαζί στο συσσίτιο της ενορίας. Έτσι, θα έρθετε σε επαφή και με άλλους “πλούσιους” έλληνες, οι οποίοι πιστεύετε ότι έχουν γεμάτα πορτοφόλια και απλά δεν θέλουν να δώσουν χρήματα στην εφορία.

 

ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ 

 

Danioliptes.gr