Κι όμως… φοβούνται και οι βουλευτές

«Φοβούνται ωρε τα παλικάρια;» Κι όμως φοβούνται! Κι όχι μόνο να χάσουν το μεροκάματο τους, όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει στο radio1dο πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης.

Φοβούνται και την κατακραυγή των πολιτών, που θα τους περιμένουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να τους δώσουν «εξηγήσεις» γιατί δεν παίρνουν θέση για το θέμα των πλειστηριασμών και του φόρου ακινήτων, γιατί ψηφίζουν όλα τα μέτρα χωρίς να φέρνουν την παραμικρή αντίδραση και γιατί συνεχίζουν να στηρίζουν μία κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα στο γκρεμό.

 

Όμως, οι βουλευτές γνωρίζουν καλά οτι είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα: Από τη μία, τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο που οι ίδιοι έχουν υπογράψει και από την άλλη η κοινωνία που δεν αντέχει άλλο.

 

«Δε γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά»

 

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Ούτε μπορείς να φτιάξεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά… Δεν μπορείς από τη μία να στηρίζεις τις επιλογές της τρόικα και από την άλλη να ζητάς τη στήριξη των 1.700.000 ανέργων και των χιλιάδων υποσιτισμένων παιδιών. Για αυτό οι βουλευτές πρέπει να σταματήσουν τις κορώνες στα τηλεοπτικά παράθυρα και τις ανέξοδες υπερβολές και να σταθούν δίπλα στις ανάγκες της κοινωνίας, από την οποία σε λίγο θα ζητήσουν εκ νέου την ψήφο της.

 

Όσο πιο γρήγορα, λοιπόν, συνειδητοποιήσουν οι βουλευτές οτι οι εποχές των πελατειακών σχέσεων και του «βολέματος» έχουν τελειώσει, τόσο πιο γρήγορα θα το συνειδητοποιήσει και η ελληνική κοινωνία.

 

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο οτι ακόμη βρίσκουν τρόπο να ρίχνουν νερό στο μύλο των πελατειακών σχέσεων, γλιτώνοντας έτσι τις αντιδράσεις και την κατακραυγή της κοινής γνώμης για τα πιο βάρβαρα κι εξοντωτικά μέτρα που γνώρισε ο ελληνικός λαός.

 

Danioliptes.gr