Βόμβες Κατσέλη στην Τσαπανίδου: “Οι τραπεζίτες με καρατόμησαν!” (video)

Ρουκέτες πέταξε η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής της Πόπης Τσαπανίδου.

 

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η τ. υπουργός (επί 8 μήνες) στην κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, αιτία της απομάκρυνση της ήταν η πίεση των τραπεζιτών στην κυβέρνηση, με φόντο τον νόμο Κατσέλη.

 

Η πρώην Υπουργός συνέχισε αποκαλύπτοντας πως ο λόγος του “πολέμου” ήταν ότι οι τραπεζίτες είχαν ήδη τιτλοποιήσει τα στεγαστικά δάνεια χωρίς να το γνωρίζουν οι δανειολήπτες!

 

Είχαν “πουλήσει” δηλαδή τα δάνεια του κόσμου σε τρίτους, οι οποίοι δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να κατάσχουν τα σπίτια του κόσμου. Όταν όμως το επιχειρούσαν, εκεί ο “νόμος Κατσέλη” τους δημιουργούσε τεράστια προβλήματα, στους ίδιους και τους τραπεζίτες.

 

Επιπλέον η Κατσέλη χαρακτήρισε ολέθριο το ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με δημόσιο χρήμα, αφού κάτι τέτοιο δεν έγινε ούτε στην Ιταλία! (Ούτε βεβαίως στην Ισπανία όπου οι εκεί “παπαδήμοι και προβόπουλοι” βρίσκονται αντιμέτωποι με κακουργήματα).

 

Η αρχιτέκτονας του Νόμου για τα υπερχρεωμένα νοκικοκυριά τόνισε οτι έπρεπε να γίνει νομοθετική ρύθμιση των δανείων των οικογενειών που έχουν ανάγκη. 

 

Υπογράμμισε οτι η πολιτική της βίαιης λιτότητας είναι καταστροφή για το χρέος.

 

{youtube}JlF84308-dQ{/youtube}

 

Danioliptes.gr