Επτά ημέρες κρατούμενη μία άνεργη μητέρα για παράβαση του ΚΟΚ!

Σε μία άνεργη μητέρα δύο παιδιών εξάντλησε όλη την αυστηρότητα του το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μιας και την κράτησε στο κελί για παράβαση του ΚΟΚ! Την ίδια στιγμή, δεκάδες μεγαλοφοροφυγάδες ζουν και βασιλεύουν!

Η 43χρονη κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων εδώ και επτά μέρες γιατί κυκλοφορούσε με ανασφάλιστο όχημα.

 

Η τοπική κοινότητα έχει εξεγερθεί έναντι των αστυνομικών και δικαστικών αρχών, καθώς όπως γνωστοποιεί πρόκειται για μία άνεργη γυναίκα που μεγαλώνει μόνη της τα δύο παιδιά της, από τα οποία το ένα πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, γράφει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος.

 

Αυτές τις ημέρες, το ένα παιδί της βρίσκεται σε συγγενείς, ενώ ο μικρότερος γιος της, ο οποίος είναι τετραπληγικός, φιλοξενείται στο κέντρο ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ένα σύλλογο που έχει συγκροτηθεί από γονείς με παιδιά με ειδικές ανάγκες. Πριν από τρία χρόνια, όταν η γυναίκα ζούσε στην Αθήνα, είχε πάρει κλήση επειδή οδηγούσε ανασφάλιστο όχημα και της είχε επιβληθεί πρόστιμο. Στη συνέχεια μετακόμισε στα Χανιά, με αποτέλεσμα η κλήση για την πραγματοποίηση δίκης να μη φτάσει ποτέ στα χέρια της και να καταδικαστεί ερήμην της με ποινή 3 μηνών και 300 ευρώ. Σε τυχαίο έλεγχο της Τροχαίας που έγινε την προηγούμενη Τετάρτη, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι εκκρεμούσε εις βάρος της ποινή με αποτέλεσμα να τη μεταφέρουν στα κρατητήρια, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Χθες έγινε για τρίτη φορά αίτηση αποφυλάκισης, ενώ αν δεν γίνει ούτε αυτή δεκτή η γυναίκα θα μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού για να εκτίσει ποινή τριών μηνών.

 

Η είδηση, προφανώς, χαροποίησε τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος, προ ημερών είχε δηλώσει στην εκπομπή Ανατροπή του Γ. Πρετεντέρη : “Δείτε πόσοι έχουν πάει φυλακή. Έχουμε δημεύσει περιουσίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε”. Βέβαια, αυτό που απέφυγε να ενημερώσει ο Γ. Στουρνάρας τον έγκριτο δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη είναι οτι διατηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά στην περίπτωση όσων οδηγούνται στη φυλακή για χρέη, όπως αυτή η άνεργη μητέρα.

 

Στο ίδιο κελί μπορεί να βρεθεί ανά πάσα στιγμή όποιος χρωστά 300 ευρώ, κι όποιος χρωστά 350.000 ευρώ, όπως ο πρώην εκδότης Πέτρος Κωστόπουλος. Στο διπλανό, μάλλον, κι όχι στο ίδιο. Και για τους δύο, βέβαια, πρόκειται για πλημμέλημα. Μόνο που η ταλαιπωρία, δεν είναι η ίδια και για την άνεργη μητέρα ενός τετραπληγικού παιδιού, με τον πρώην μεγαλοεκδότη που ανέθρεψε το σύστημα που σήμερα τον σέρνει στα δικαστήρια.

 

Ένα είναι το μόνο σίγουρο, όμως, και στη μία, και στην άλλη περίπτωση: Γίνεται επιλεκτική απονομή δικαιοσύνης. Δικαιοσύνη όχι συγγνώμη, αυτό είναι στο μετέπειτα στάδιο, επιλεκτικές προσαγωγές, επιλεκτικές συλλήψεις.

 

Στη διάθεση των αρχών υπάρχει κατάλογος που περιλαμβάνει πρόσωπα με τεράστιες περιουσίες, τους οποίους δεν τους αγγίζουν εσκεμμένα και ψάχνουν να βρούνε μόνο ανθρώπους που βρίσκονται στην πιο αδύναμη τους φάση. 

Για παράδειγμα από όλη τη λίστα Λαγκάρντ, μόνο τη γυναίκα του Γιάννου Παπαντωνίου βρήκανε, κι εκείνη παραμένει βέβαια στο απυρόβλητο, μέχρι στιγμής! Στην ίδια λίστα είναι μεγαλοεπιχειρηματίες, άνθρωποι των media, της πολιτικής. Γιατί δεν περνάνε ούτε μία νύχτα στο κελί αυτοί;

 

Όσο υπάρχουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο Βορίδηδες και Στουρνάρηδες, τότε, κανείς δεν πρόκειται να πειράξει τους 100, 200 μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, καναλάρχες με τις τεράστιες περιουσίες και τις τεράστιες φοροαπαλλαγές.

 

Danioliptes.gr