Υπουργοί αυτοαναιρούνται!

“Δεν δέχομαι ότι η Ελλάδα υπερ-φορολογείται” είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στην «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη.”Είμαστε κάτω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ για τη φορολογία, που στην ουσία δεν είχαμε φόρο επί των ακινήτων” πρόσθεσε ο ίδιος.

Την επόμενη ημέρα, βγαίνει ο Χρ. Σταϊκούρας στη Βουλή και αδειάζει πλήρως τον προϊστάμενο του υποστηρίζοντας οτι νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν πολύ υψηλή φορολόγηση.

 

Οι Ελληνες, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, δεν έχουν υπερφορολογηθεί, παρά το γεγονός ότι οι φόροι στην περιουσία έχουν οκταπλασιαστεί τα τελευταία 4 χρόνια, ενώ όπως απέδειξαν τα στοιχεία για κάθε 100 ευρώ μισθού τα 60 πηγαίνουν σε φόρους!

 

Είμαι ο θεωρητικός της μείωσης των φόρων, είπε στο τέλος ο υπουργός!

 

Τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης σε συνεντεύξεις για γέλια και για κλάματα μακράν εκτός της ζοφερής πραγματικότητας που ζούνε οι Έλληνες. Ο Γ. Στουρνάρας, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, ήταν στην τελευταία κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Γ. Παπαντωνίου. Ήταν από τους μεγάλους «μετρ» της δημιουργικής λογιστικής, μιας μεθόδου που πρόσφατα ξαναπρότεινε στην τρόικα η οποία και την απέρριψε ο Γ. Στουρνάρας, που είπε ότι ο Έλληνας αντέχει και άλλους φόρους, καθώς είναι μικρή η φορολογική επιβάρυνση σε σχέση με την Ευρώπη, προτού γίνει υπουργός ήταν στον ΙΟΒΕ, απ’ όπου καταφερόταν συχνά εναντίον των φόρων.

 

Την ίδια στιγμή, ξαναρίχνει μπουρλότο στο μαξίμου ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών σχετικά με το υψηλό ποσοστό της ανεργίας, με τον κ. Σταϊκούρα να υποστηρίζει ότι η αυξητική τάση παραμένει παρά το γεγονός ότι η τάση αυτή έχει ανακοπεί στο 7%. Ανάλογη ανησυχία φαίνεται να υπάρχει και για την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, με τη κυβέρνηση να επιδιώκει να ρίξει χρήμα μέσω αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα αλλά και μέσω ΕΣΠΑ.

 

Τρικυμία εν κρανίω στα κυβερνητικά στελέχη, που δεν συνεννοούνται ώστε τουλάχιστον να λένε τα ίδια ψέματα!

 

Danioliptes.gr